Vrijdagavond 15 februari had het eerste damesteam van OKK weer een wedstrijd op het programma staan. Ditmaal tegen Serve’68, de nummer 12 uit de competitie, de prognose vertelde ons dat het een makkelijke wedstrijd met 4-0 winst zou worden. Dit moesten we maar zien waar te maken, want tijdens de uitwedstrijd tegen Serve werd er toch een puntje laten liggen. De wedstrijd tegen Dunamis van vorige week was vergeten en de nieuwe wedstrijd lag voor ons.  

Met enthousiasme en wil om te winnen, gingen we de eerste set in. Tot de 7 punten gingen we gelijk op, gelukkig kozen we ervoor om deze wedstrijd niet met de tegenstander mee te gaan rommelen en we maakten punt na punt. Met erg degelijk spel werd de eindstand 25-10. We zaten in een flow, we scoorden makkelijk en speelden nog steeds zo lekker als de eerste set. Serve kreeg onze serve niet onder controle en we haalden de set binnen met 25-6. We haalden de punten zo gemakkelijk binnen, dat we in de derde set wat nonchalant werden. In de passing werd dit een groot probleem, de pass kwam niet aan waardoor onze aanvalsopbouw niet goed was. Tot de 19 punten gingen we gelijk op met Serve. Tot er bij ons een knop om ging dat ons spel echt niet goed was en dat als we deze set binnen wilde slepen we echt anders moesten gaan spelen. Waar dit normaal gesproken niet echt lukt, ging het deze wedstrijd ineens wel. We bleven maar scoren en gaven Serve geen enkel punt meer, 25-19. Ook in set 4 had Serve geen schijn van kans. Onze service was goed en de aanval was sterk. Wat resulteerde in een 25-7 winst.

Tijdens het vieren van ons laatste punt keken we op de klok en zagen dat deze 21:31 aangaf. Voor de wedstrijd gaf Rachel (van Dam) aan dat ze de tegenstander graag binnen een uurtje van het veld af wilde vegen, want een andere afspraak was voor haar toch belangrijker dan onze wedstrijd. Maar Rachels wil is wet… ;) en op 1 minuut na, hebben we keurig voldaan aan haar eisen!

 

Eindelijk een wedstrijd waarin we hebben laten zien wat we in huis hebben en waarin we niet met de tegenstander mee zijn gaan rommelen. Ook willen we graag aandacht geven aan de service die deze wedstrijd ontzettend goed ging en waarmee we erg veel punten hebben gescoord! Op de derde set na was dit een mooie wedstrijd waarin we met prima spel 4-0 winst geboekt hebben op Serve’68.

Zaterdag 23 februari staat voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. We zullen voor de tweede keer vechten voor wat we waard zijn tegen Podarwic DS1, de koploper in onze competitie. Als wij dit seizoen nog kampioen worden, en Podarwic met 1 wedstrijd minder en 8 punten meer nog in weten te halen, zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Maar een flinke klap uitdelen aan Podarwic om een paar setjes weg te kapen zou toch erg mooi zijn! Volgende week krijgt u uitgebreid verslag van ons! En kunt u hier nu echt niet op wachten, kom dan zaterdag om 16:45 naar Aalst om ons aan te moedigen!