Afgelopen vrijdag moesten de heren van Okk aantreden tegen het 1e team van Asperen.

Dit was de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen WHV. WHV staat 3e op de ranglijst met 6 punten minder dan de mannen van Okk. Het was daarom van belang dat de mannen deze wedstrijd moesten winnen om het gat met WHV groter te maken.

Ook bij deze thuiswedstrijd was de mini van de week aanwezig. Dit keer was dat Arko van Houwelingen, het broertje van heren 1 speler Leon van Houwelingen. Na samen met Arko ingespeeld en ingeslagen te hebben konden we beginnen.

De eerste set begonnen we met Martijn en Patrick als passer-loper, Bart en Wouter op de midden, Sam als diagonaal en Michel op de spelverdeling.

De mannen van Okk gingen als een speer van start. De eerste side-out werd meteen gescoord, waarna Michel met een service-serie Okk op een 7-0 voorsprong mocht zetten. Doordat de mannen van Okk een sterke service-druk konden zetten en snel spel neerzette was de 1e set snel binnen. 25-12 was de uitslag van de 1e set.
Dit spel konden de mannen van Okk goed doortrekken in de volgende 2 sets. Er werd goed verdedigt in de rally en de service-pass kwam goed aan, waardoor er snel gespeeld kon worden door de mannen. WHV had hierdoor niet veel in te brengen. De setstanden van set 2 en 3 waren 25-18 en 25-16.

Zoals de trouwe supporters ondertussen weten is de laatste set voor de mannen van Okk altijd een uitdaging. Zo ook deze week weer. Ondanks de voorsprong van 10-3 voor Okk hebben ze toch de laatste set uit handen moeten geven. WHV begon eindelijk wat in hun spel te komen, omdat de mannen van Okk niet meer scoorden. Hierdoor kwam WHV terug in de wedstrijd en sloegen vanaf 20-20 een gat. Door frustraties, misschien het ‘te graag willen’, zenuwen of gewoon slecht spel, hebben de mannen van Okk de laatste set van 22-25 verloren.

Al met al wel 4 punten gepakt afgelopen vrijdag, maar toch met een naar onderbuikgevoel. De 4e set had ook gewonnen moeten worden. Genoeg om na te bespreken en op te trainen. De concurrent had deze week al gespeeld, 3-1 gewonnen, dus de mannen staan nog steeds 1e in de promotieklasse.

De volgende wedstrijd is weer tegen WHV, alleen dan in Asperen. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur op 9 maart. Dus zet de wedstrijd alvast in uw agenda. Tot dan!