Een weekje later dan gepland, maar hier is dan het beloofde verslag van onze wedstrijd tegen de koploper Podarwic DS1. 23 februari gingen wij met 11 speelsters (inclusief JU-DITH en Esther) op weg naar Aalst, waar wij meteen al een voorsprong pakte, de strijd om de meeste speelsters werd namelijk door ons gewonnen. Aan de kant bij de Hardinxveldse dames stond precies 1 speelster meer dan bij Podarwic. Dat was dus al 1-0 voor OKK! En ook zo begonnen wij de eerste set, de kleine voorsprong hielden we tot de 8 puntjes vast, daarna begonnen we wat rommelige punten weg te geven en ook de servicedruk van Podarwic lag te hoog voor ons, waardoor zij al snel de 25 punten binnen wisten te halen. Compleet weggeserveerd verloren we de eerste set 11-25. Set nummer 2 was een beetje gelijk aan de eerste. Wel wisten we deze set onze aanval beter op te bouwen en heerlijke punten te scoren. Niet genoeg voor de winst, maar met beter spel verloren we met 16-25.

In set nummer 3 wilden we dit niet nog een keer laten gebeuren. We vochten voor de punten en onze passing werd stukken beter, waardoor Podarwic het moeilijker had om de bal bij ons op de grond te krijgen, ondanks het (voor ons doen) goede spel wist Podarwic de punten weer naar zich toe te trekken en met 25-17 van ons te winnen. Om ons 4-0 te zien verliezen waren onze ouders (of vriendjes ;) ) niet naar Aalst gekomen, en ook wij zouden daar niet tevreden over zijn. We vochten voor wat we waard waren. Ondanks de heerlijke blocks van Jorinde die speelsters van Podarwic op hun tenen terugkregen, de prachtige pass van Quinty (die overigens heel de wedstrijd super stond te spelen!) en onze wil om iedere bal te scoren wist Podarwic op matchpoint te komen, 24-23… We bleven in onszelf geloven en we knokten ons terug. Met veel enthousiasme werden aan beide kanten van het net de gemaakte punten gevierd. Wij waren het gelukkige team dat de meeste punten mocht vieren en hiermee de wedstrijd wist te winnen. De uitslag waar wij super blij mee waren was 27-25 in ons voordeel. Ondanks de 3 verloren sets voelde het toch niet als een verlies, met deze ene set én het spel dat we deze wedstrijd hebben neergezet waren wij erg blij!

Aankomende vrijdag (8 maart) is sporthal de Basis ons strijdtoneel. Sliedrecht Sport DS10, de nummer 5 uit de competitie zal het tegen ons op gaan nemen. Als u aankomende vrijdagavond nog geen andere plannen heeft, kom ons om 19:15 aanmoedigen!