Het is ons gelukt! Lang geleden is bij Heren 1 de “traditie” ontstaan om bij 23 punten keihard 1 te roepen in de hoop de tegenstander te laten geloven dat ze bijna verloren hebben. We vinden het dan ook prachtig als de tegenstander voortijdig het veld verlaat, denkend dat ze verloren hebben. Helemaal mooi was het afgelopen zaterdag waarbij ook wij bij punt 24 het veld mochten verlaten omdat zowel WHV, de tellers en de complete arbitrage dacht dat de wedstrijd al gespeeld was… Voor het eerst sinds de geschiedenis van OKK’70 Heren 1 wisten we met 4-0 te winnen in 99 punten!

Voorafgaande aan de wedstrijd verzamelde we netjes in de kantine van WHV, er werden even wat vergelijkingen getrokken met Heren 2 door de aanwezigheid van twee uitblinkers uit het tweede. Jurgen (dia) en Johan (midden) mochten namelijk hun rentree maken door de afwezigheid van Bart en Sam die elders hun kwaliteiten toonde. WHV was overigens ook niet compleet en bleken twee mini’s meegenomen te hebben. Welke van de twee beter was weten we nog steeds niet, de eerste mini mocht namelijk maar 1x serveren terwijl de tweede mini 4 sets spelverdeler was… Ow wacht, onze eigen mini was natuurlijk de beste. Veelvuldig wist Leon namelijk over de blokkering van WHV heen te scoren, maarja daar stond natuurlijk net die mini van WHV.

De eerste sets bleek dus een eitje, na een mooie serviceserie van Michel en een aantal blocks van Wouter stonden we direct voor. WHV probeerde bij te komen, maar de mannen van van OKK’70 heren 1 bleven door werken tot frustratie van de mini van WHV. De coach van WHV probeerde de mini nog wel verstand bij te brengen, maar het mocht niet baten. Wederom een gele kaart voor de wijste (?) speler van WHV. Gelukkig gaf OKK’70 het juiste antwoord: veelvuldig scoren van onze kant afgewisseld met een aantal mooie blocks zorgde ervoor dat Patrick, Martijn, Leon, Wouter, Johan en Michel zonder Jos de eerste sets met 25-15, 25-18 en 25-19 wisten te winnen.

Op voor de lastige vierde set? Jurgen mocht het veld betreden voor Martijn, en zoals het een invaller betaamd moet je je dan wel even bewijzen. Jurgen scoorde regelmatig en wilde zelfs in het achterveld even laten zien hoe je hoort te verdedigen: wat hebben we dat na afloop vaak moeten horen… Na een aantal killblocks van onze mini Leon op de grootste aanvaller van WHV bleek de wedstrijd wel gespeeld, 25-16 en dus 4-0 voor de mannen van OKK’70.

Kortom; in drie weken tijd 3-1 en 4-0 gewonnen van de nummer 5! Als bonus wisten we zelfs twee punten uit te lopen op de nummer twee City Bril Krimpen en staan we, als promovendus met nog 4 wedstrijden te spelen, overtuigend eerste in de Promotieklasse A. Op naar de volgende wedstrijd; komende donderdag spelen we in Groot-Ammers tegen de nummer 6 VC WIK H3.

Tenslotte een compliment aan de coach van WHV: knap hoe je tot het eind van de wedstrijd het team strijdvaardig hield ondanks het mondeling presteren van de (mini-)aanvoerder. Wij zouden al lang een teambespreking gehouden hebben…

VERDERE TOEVOEGINGEN:

  • Jurgen en Johan bedankt voor de gezellige en fanatieke aanvulling!
  • Scheidsrechters, ook jullie bedankt voor de goede arbitrage.
  • Patrick, je was een goede aanvoerder!
  • Michel, je setjes waren weer top.
  • Leon heeft zes keer gescoord met een blok, alltime record!
  • Arie, fijn dat je vrouw er niet bij was.
  • We zijn na afloop niet naar Lastancia geweest
  • Vrijdag 12 april kunnen we kampioen worden in de Wielewaal, reserve the date!