Afgelopen vrijdagavond mocht het eerste damesteam van OKK’70 aantreden in sporthal de Basis tegen het tiende team van Sliedrecht Sport. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd in eigen sporthal met een 4-0 gewonnen. Een wedstrijd waarin Sliedrecht liet zien dat zij zeker niet als laatste zullen eindigen, want ze zaten ook toen al met een handje of een voetje overal bij.

Met vijf spelers en coach Vossen vertrokken wij tegelijk met jongens B naar Sliedrecht. Gelukkig kwamen er vier spelers met eigen vervoer en pikte we nog een speler op bij sporthal de Appelgaard, zodat we toch met negen spelers de wedstrijd konden beginnen.  Jongens B had vanavond de eer om naast ons te mogen spelen in dezelfde sporthal. Zo hadden de ouders van Jorinde en Wilmar een ideale positie: precies in het midden van de twee velden te zitten en hun volleyballende kinderen te bewonderen.

Van tevoren kregen wij al mee dat onze tegenstander de ballen goed kan plaatsen, veel korte ballen speelt en een boel ervaring heeft: ze staan niet voor niets op een vijfde plek in de competitie. Helaas wilde het niet lukken in de eerste set en lieten we de koppies hangen. Het leek wel alsof de wil er wel was, maar niet tot uiting kwam in het volleyballen. Er werden nog zaken geopperd als de bal was anders en erg licht, de lichtval in de sporthal is anders en de sporthal is zo groot: allemaal zaken die bijdroegen aan het niet verzorgende spel van OKK’70. Overigens resulteerde dit in het verlies van de eerste set met 25-17.

Coach Vossen gaf tussen de eerste twee sets door een peptalk voor een positievere instelling om echt alle ballen te willen gaan pakken. Met een dubbele wissel kwamen we weer in de wedstrijd. We verzorgden ons spel wel beter, maar het kon allemaal toch iets beter. Ballen werden uitgeslagen, er werd verkeerd geserveerd: onzinnige fouten dus! Een wissel deed wonderen: de set werd nipt gewonnen met 24-26. Ook set 3 werd gewonnen (16-25); niet door goed spel helaas, maar we stonden er wel. De fouten aan het net en in het net werden minder en we kwamen terug in de wedstrijd. De prikballen van Annefleur en de blokjes van Rachel K maakten veel goed!

In de vierde set gebeurde helaas weer het tegenovergestelde. Ongeconcentreerdheid, ballen die keihard op hoofden aankomen (Jorinde) en mensen die hun plekjes opeens kwijt zijn (Zoë: eerst naar rechts lopen, dan snel naar links rennen om vervolgens terug te rennen naar de rechterkant). Dit komt natuurlijk door de verschillende posities die sommigen van ons kunnen spelen, maar een aandachtspunt blijft dat zeker! De vierde set werd het wonder van de wissel nogmaals uitgeprobeerd, maar helaas maakte het voor deze set niet meer uit. We verloren de set, ondanks twee prachtige driemeter set-ups van Rachel D (waarvan er bij eentje in de weg werd gezeten door Arriëtte en bij eentje de bal juist werd geslagen door Arriëtte), met 25-21 en we maakten ons ondertussen klaar voor een vijfde set.

Opeens lukte er weer van alles. We konden serveren en we hadden de ballen op de laagste en gekste plekken van het veld. Quinty sloeg de ene bal na de andere op de grond van de tegenstander en de rest van het team communiceerde uitstekend. Dit resulteerde in een winst van 7-15: dus de wedstrijd gewonnen met een 2-3! De dames van Sliedrecht Sport hadden vanwege internationale vrouwendag en week van de gastvrijheid heerlijke cupcakes met witte chocolade en blauwe bessen en een stukje toblerone-taart voor ons meegenomen. Onder het genot van een drankje hebben we dit lekker opgepeuzeld.

Aanstaande vrijdag spelen wij alweer onze een-na-laatste thuiswedstrijd in de Wielewaal. Om 20:30 kunt u ons zien schitteren tegen Volley Zuid dames 6, dus voel je welkom. Aanstaande zaterdag zullen wij nog een keer aantreden in sporthal de Basis, echter nu om de wedstrijden van hun heren 1 en dames 1 te mogen bekijken. Hopelijk leren wij hier met z’n allen nog wat van en kunnen we ons nog beter voorbereiden op het verdedigen van onze tweede plaats in de poule.

PS Brian Cleton (ondertussen de zo ongeveer de thuisfotograaf van OKK’70) heeft deze wedstrijd prachtige foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op het volgende adres: http://briancletonfotografie.blogspot.com/2019/03/blog-post.html