Afgelopen vrijdagavond speelde het eerste damesteam van OKK’70 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, ditmaal tegen de nummer 3 uit de competitie: Jola Olympus DS2. Wat er ook gebeuren zou met de stand van deze wedstrijd, de top 3 was al bekend. Toch beloofde het een leuk potje volleybal te worden, de uitwedstrijd werd immers met een krappe 3-2 winst bemachtigd door de Hardinxvelders.

Vol energie gingen we aan de slag en met een goede warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. 6 dames in het veld (Zoë, Rachel D, Rachel K, Jorinde, Quinty en Arriëtte), 3 dames ernaast vol energie om ingezet te worden (Lotte, Lisanne en Judith) , een geblesseerde Hanna en coach Paul. Naast het zeker zijn van onze tweede plek, waren we er ook zeker van dat de dames uit Made ditmaal met de winst ervan door wilde gaan.

De wedstrijd werd gestart met goede serviceseries en een duidelijke communicatie in het veld. Mede door de aanmoediging aan de kant en vanaf de tribune sleepten we deze set binnen met winst (25-19). De tweede set hebben we doorgezet in deze trant, waar Jola aan het begin toch wel veel punten achter elkaar wist weg te snoepen. Halverwege deze set kwamen Lisanne en Judith het veld in en de set werd opnieuw binnengesleept met winst (25-15). U leest het goed, we zijn blij om te vermelden dat Judith weer een rentree heeft gemaakt en we weer volmondig JU-DITH konden roepen bij een prachtige service!

De beruchte derde set werd gestart met de jonkies en Lotte. Op een rijtje naast de bank stonden Arriëtte (een-na-oudste), Rachel (twee-na-oudste) en Jorinde (drie-na-oudste) te shinen. De dames, of eigenlijk meiden, in het veld lieten zien dat ook zij niet voor niets bij het team horen. Er werden punten gemaakt en er werd gevochten voor de ballen. Net na de 20 punten behaald te hebben werden er door coach Paul twee wissels uitgevoerd, zodat we de twee punten van achterstand toch nog hoopten in te halen. Dat lukte, wel pas na 4 setpoints van de tegenpartij. De set werd binnengesleept met 29-27, waarna het publiek ons luid toejuichte. Super om te zien!

Met goede moed de start van de vierde set. Ondanks dat er echt wel wil was, lieten we het versloffen en stond het opeens 4-11 voor de dames uit Made. Een wissel op de diagonaalpositie en aan de voorkant op het midden wilde niet meer helpen. De dames van Made gingen er (terecht) van door met de winst van de laatste set. Toch nog even de vermelding dat we aardig bijgelopen waren en de set verloren met 23-25.

Toen kwam het besef, we zijn tweede en we hebben alleen de wedstrijden tegen de nummer 1 verloren. Dat betekent dat we jullie graag allemaal uit willen nodigen voor de PD-wedstrijden op zaterdag 20 april. De plaats en tijd zijn nog onbekend, maar als het goed is ergens in de middag in Sliedrecht/Dordrecht/Rotterdam/Panningen/Gennep/Middelbeers. We hopen dat het in Sliedrecht of Dordrecht gespeeld kan worden, maar we zullen dit zodra we meer weten naar jullie toe communiceren.

Wist je overigens dat:

  • De oudjes enorm trots zijn dat de jonkies het mooi maar even geflikt hebben in deze wedstrijd.
  • Er een heerlijk sfeertje was op de tribune, waar we achteraf heel hard om hebben kunnen lachen. Wie had ooit gedacht dat ringen een ideaal muziekinstrument zouden zijn.
  • De scheidsrechter Rens vergeleken werd met een frikandel.
  • We na afloop een heerlijke appeltaart gegeten hebben vanwege een service onder het net door in de vorige wedstrijd.
  • We Robin zn snackies hebben gemist.