Wat een rare titel boven het verslag zult u wel denken. Wij, dames 1, konden het maar niet voor elkaar krijgen om een titel boven dit verslag te bedenken. Niet omdat we geen inspiratie hadden. We hadden juist titels in overvloed. Er is hard gediscussieerd over welke het zou gaan worden. Uiteindelijk zijn we tot een unaniem antwoord gekomen… we laten de lezer zelf kiezen.

De zoektocht naar de titel begon allemaal op maandagavond 16 oktober, rond 20:40, in kleedkamer 3 in de Appelgaard. Nadat Merel, voor degenen die haar nog niet kennen… onze nieuwste aanwinst die ondertussen al heel wat verenigingen heeft afgestruind en nu met haar enthousiasme, positiviteit en vooral heel veel aanvalskracht, (hopelijk) helemaal haar plekje heeft gevonden in ons team. Terug naar titel nummer 1… Nadat Merel tijdens de training in de week ervoor drie keer met een ‘’pancake’’ de bal in het spel wist te houden, is in ons team een nieuwe traditie geboren. Als dit gebeurd tijdens een training/wedstrijd, trakteer je niet op appeltaart… maar op “pancakes’’. Toen deze op een toepasselijke manier in de kleedkamer werden uitgedeeld (namelijk door deze op te vangen als een pancake) is de eerste titel bedacht: de pannenkoekenpancake. Deze geweldige actie werd opgevolgd door een van de beste vragen deze avond. Want aankomende vrijdag zouden we spelen in Numansdorp, maar waar ligt dit nu eigenlijk? Want je hebt België, Duitsland… en daar de Noordzee (woorden van onze, helaas geblesseerde, Rachel) Nou en ergens daartussenin ligt dus Numansdorp. Waar we normaal gesproken na de wedstrijd nog hard moeten denken over een titel, hadden we er nu op de maandagavond al twee.

Aangekomen in de sporthal in Numansdorp, dat ergens tussen België, Duitsland en de Noordzee ligt, kwam het volgende probleem alweer om de hoek kijken. Zoë’s volleybalsokken, of ook wel genoemd ‘’steunkousen’’ waren aan de krappe kant. Dus de volgende opmerking ‘’m’n steunkousen zitten te strak’’ mag zeker niet ontbreken in de rij met mogelijke titels. Maar ondanks dit kleine ongevalletje begonnen we met inspelen, waar we er met serveren al meteen achter kwamen dat de libero van de tegenstander bang was voor ballen (aldus de woorden van onze Lisanne, waarvan de hele zaal heeft kunnen meegenieten).

Het fluitsignaal klonk en de eerste bal werd geserveerd door Arriëtte, waarna er meteen een punt werd gemaakt door ons. We liepen redelijk gelijk op met tegenstander, Apollo DS1. Helaas wist deze de bal vaker bij ons op de grond te krijgen en ging de eerste set verloren. Natuurlijk was het een tegenvaller, maar erg teleurgesteld waren we niet. We stonden super te knallen en hielden een hele hoop ballen van de grond. Zo ook in de tweede set, het pakte deze keer wel goed uit voor ons en zo wisten wij deze set binnen te slepen met 25-19. Na de kantwissel kwamen de druiven tevoorschijn en tot onze grote verbazing waren het dit keer geen ‘’OKK-groene druiven’’ maar waren ze in de kleur blauw/rood/paars (hoe je ze ook wilt noemen)… want volgens Hanna waren er in de supermarkt ook dozen met groene druiven, maar dan had je maar drie druiven in 1 doos. Vandaar dat ze deze keuze had gemaakt, want het was natuurlijk ook wat geweest als 5 spelers van ons zonder een druif te hebben gegeten het veld weer in moesten ;) Ondanks de druiven ging de derde set ook naar Apollo en moesten we hard ons best gaan doen, wilden we deze wedstrijd nog binnenslepen. We bouwden met goede serviceseries een lekkere voorsprong op, maar helaas kon onze tegenstander ook goed serveren en kregen we deze service maar niet onder controle. Ook deze set ging net als de derde verloren met 18 - 25.  Ondanks dit verlies, waren we tevreden met hoe we ons staande hebben weten te houden in onze eerste wedstrijd in de 1e klasse.

Wat volgens u de beste titel voor het verslag is, horen we aanstaande vrijdag 4 oktober graag van u. U kunt dit laten weten vanaf 20:30 in de Wielewaal, waar wij onze tweede competitiewedstrijd zullen spelen. En als u er dan toch bent kunt u net zo goed nog even blijven om ons EN ons eerste ‘’talent van de week’’ aan te moedigen! Tot vrijdag!