Afgelopen vrijdagavond 1 november stond er weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Na een zure 0-4 nederlaag tegen Roosendaal werd in de beker al laten zien dat we die klap te boven waren gekomen, maar nu aan ons de taak om ook in de competitie te laten zien dat we vooruitgang aan het boeken zijn. Dit keer namen we het op tegen Fusion H1, een team dat op basis van het puntenaantal ongeveer gelijk stond aan ons. Een mooie en belangrijke pot dus!

Mini van de week Tobias maakte bij de eerste service gelijk duidelijk wat de bedoeling was en sleepte voor ons het eerste punt binnen. Arie stuurde Bart, Wouter, Sam en De Bruijn&Co in de eerste set het veld in met de taak om daar een goed gevolg aan te geven. Met een extra tactisch duwtje in de rug van gloednieuwe aanwinst Jurgen als assistent coach begonnen we goed, met extra focus op de blokkering en verdediging en dit bleek zijn vruchten af te werpen. De eerste set werd netjes gewonnen met 25-22!

In de tweede set de taak om dit niveau vast te houden en ons goed aan de afspraken te houden. Sam hield deze set even het vest van Jos warm en Jos zorgde nu voor de aanvallende dreiging op de diagonaalpositie. Nog steeds hadden we alles goed op orde, bleven wel fel en konden we de bezoekers uit Rotterdam netjes achter ons houden. Met 25-19 werd ook de tweede set binnen gehaald.

In de derde set verving Robert Michel als spelverdeler en gingen we door om de overwinning binnen te slepen. Met al twee punten op zak begonnen we echter wat zwak aan deze set en keken we al gauw tegen een flinke achterstand aan. We moesten alle zeilen bijzetten om deze set nog spannend te maken. Leon verving Patrick en langzaam werd het gat iets kleiner. Aan het eind van de set bleken we het ritme eindelijk weer een beetje opgepakt te hebben, maar de inhaalrace kwam helaas net iets te laat. De Rotterdammers pakten de derde set met 23-25.

In de vierde set bleek dat we geleerd hadden van de tegenvallende set. We begonnen met een kleine voorsprong en konden dit in de loop van de set langzaam vergroten. Het fanatisme was volledig terug en bleek zelfs iets te veel… 1 van de Rotterdamse gasten kwam aan onze kant van het net De Bruijn senior even aan de tand voelen, wat leidde tot een klein opstootje, maar vervolgens werd door de aanvoerders gauw weer de hand geschut en werd onder luide aanmoediging van het publiek de vierde set met duidelijke cijfers binnengehaald: 25-17.

3-1 winst, een mooi herstel na twee competitiewedstrijden zonder punten, waarmee we ons puntenaantal zelfs konden verdubbelen en netjes aansluiten in de middenmoot. Aanstaande vrijdag 8 november mogen we om 21:00 weer aan de slag, dit keer tegen ROWI H1. Ze staan momenteel 1 plek onder ons dus ook dit belooft weer een spannend potje te worden. We hopen ook dan weer op jullie aanmoediging te kunnen rekenen, tot vrijdag!