Daar is ‘ie dan, de teamfoto van Heren 3. Een goede reden om een wedstrijdverslag te schrijven. Daarnaast hebben we ook een wedstrijd gespeeld, waardig om een verhaal van te maken.

Helemaal alleen, met onze tegenstander Voleco, hadden we de gehele Appelgaard voor onszelf. Ook het publiek was maar in kleine hoeveelheid aanwezig. Eventueel geluid en enthousiasme moest echt vanuit onszelf komen.

De verwachting was om eventjes 4-0 te winnen en daarmee vijf punten voor de competitiestand te verdienen. Voleco had immers slechts vijf punten uit zes wedstrijden. Die verwachting bleek echter niet zomaar waargemaakt te kunnen worden…

 

De eerste set bleek al dat de mannen tegenover ons een erg stabiele verdediging hadden en dat ze slim konden aanvallen. Met degelijk spel van onszelf en de tegenstander ging het eigenlijk vrij gelijk op. Beide teams zetten goed druk, zowel bij het net als met de service. Zo nu en dan kwam een team een paar punten los, maar dat werd dan weer goedgemaakt. Een paar foutjes maakten uiteindelijk het verschil en we konden de eerste set toch met 25-22 winnen. Wel met meer moeite dan gehoopt.

 

Set twee verliep beroerd voor OKK’70. Daar kunnen we moeilijk omheen draaien. Het team aan de andere kant van het net wist een ijzersterk blok te zetten en haalde erg veel ballen van de grond. We kwamen er bijna niet doorheen. Machlon, en Erik – Jan wisten nog wel eens te scoren. Bovendien was hun aanval zeer krachtig en vaak lastig te verdedigen. Als snel keken we tegen een achterstand van bijna 10 punten aan. Dat viel erg taai, want erg slecht waren we zelf niet aan het spelen. Toch moesten we af en toe eigenlijk wat scherper verdedigen op prikballen en mocht de pass iets zuiverder. Uiteindelijk was de resolutie dan maar om de rem eraf te halen. Minder op veilig spelen en juist vrijer gaan spelen, vooral aanvallend. Dat bleek wat lekkerder spelen en Coert kon daar vooral van profiteren. Dit leidde nog tot een kleine eindsprint, maar het was al te laat. Deze zware pil van 18-25 verlies moesten we even doorslikken. Het einde gaf echter weer wat hoop voor de volgende sets.

 

De derde set was het zaak om het voorgaande drama te vergeten en door te gaan hoe we de laatste minuten van set twee hebben gespeeld, door te zetten. We kwamen prima uit de startblokken. De passjes lagen goed en zo kon Johan, die de set-up de hele wedstrijd lekker onder controle had, de ballen goed geven voor de aanval. Zo wisten Cor en Jan weleens vrij gemakkelijk de gaten in het veld te vinden. Ook Wilbert kwam goed uit de verf. Dat baatte heel erg voor het resultaat. Toch sloop Voleco halverwege de set nog langszij. Zij waren immers ook niet slechter gaan spelen. Opvallend was dat Voleco onder druk juist steviger ging aanvallen, waar de tendens vaak is dat teams veiliger gaan spelen en gaan prikken. Daarbij gingen wij juist weer wat veiliger spelen, wat dus niet had geholpen in de tweede set. Met wat extra strijd konden we de derde set weer op onze naam schrijven. Het werd 25-20.

 

Tijd voor de 4e set. We wilden allemaal graag weer naar de Wielewaal, omdat het daar toch wat gezelliger zou zijn. Dus aan ons de taak om ook deze set te winnen en zo een 5-setter uit te sluiten. De start was iets stroef, maar zeker niet slecht. Het ritme was vrij vlot weer gevonden. We bleken nog genoeg energie te hebben om effectief te spelen. De tegenstander leek, gelukkig voor ons, langzaam in te storten. Ze verloren focus en energie. Die vermoeiing leidde tot meer open plekken in het veld en een incomplete blokkering tegenover ons. Een overschot aan mooie smashes kwam er echter niet. Wat zeer effectief bleek om punten te maken, waren “tikkies van Thom” via en net achter de blokkering. Geleidelijk bouwden we onze voorsprong uit en gaven die niet meer weg. We hielden vier punten over aan de wedstrijd door de laatste set te winnen met 25-18.

 

Na de wedstrijd hebben we onze fantastische teamfoto gemaakt en zijn daarna naar de Wielewaal gegaan om aan ons verdiende frietje en bier te gaan genieten.!

 

Wist je dat: Voleco in dezelfde kleuren wedstrijdkleding speelt? Ook groen en zwart.

 

De beste groetjes van Heren 3