Deze keer een iets andere opbouw van het wedstrijdverslag van Dames 1. Op de terugreis naar Hardinxveld werd besloten om het verslag niet vanuit het perspectief van de dames te schrijven, maar om de coach eens te ondervragen wat hij precies van onze prestaties vindt. Jorinde nam de taak op zich om de vragen te stellen en nam dit zeer serieus.  Edwin was er klaar voor, dus het interview werd met de volgende vraag afgevuurd: Wat vond u van de Nederlandse inspeelmuziek (Guus Meeuwis)? De coach vond dit maar een wat rare vraag en antwoordde met: Sjongejonge, dat heeft toch niets met volleybal te maken. Maar ja, het was wel ontspannend.

Na het inspelen met Nederlandse muziek ging de wedstrijd tegen het eerste Damesteam van Bernisse van start. De volgende vraag luidde daarom als volgt: Wat vond u van de eerste set? *stilte van coach* Hij reageerde dat we de eerste set ECHT HEEL ERG SCHERP begonnen. We maakten veel punten, vierden deze punten en gingen er echt voor. Echter, duurde het niet lang voordat dit enthousiasme inzakte en de tegenstander dit enthousiasme van ons overnam en de set binnenhaalden met een verlies voor ons van 25-17. Met een geblesseerde Hanna gingen we verder naar de tweede set, waarbij we positief moesten blijven en er vol voor moesten gaan. Volgens de coach was dit een erg zoet-sappige set, waarbij er geen sprake was van volleybal waarbij we goed aanwezig waren. Tijdens het passen was de vertwijfeling tussen spelers erg groot en ook de prikbal linksvoor door de midden viel vaak op de grond. Positief aan deze set was dat we blokkerend goed bezig waren en daarmee veel punten scoorden. Helaas was dit niet genoeg en pakte Bernisse wederom deze set met 25-18. In de derde set werden verschillende spelers van positie gewisseld. De coach vond het een goede optie om uit te proberen, omdat we in het huidige team niet naar behoren functioneerde. Nu was het een goede mogelijkheid om eens een andere teamsamenstelling uit te proberen, zodat we dit later in het seizoen ook toe kunnen passen.
*Kleine pauze in het interview om Edwin meer denktijd te geven en om te verwerken dat we WEER verkeerd zijn gereden en nu voor een open brug staan te wachten*
De vierde set was volgens de coach het hoogtepunt van de wedstrijd. Het was een set waarin de posities weer door elkaar gehusseld werden, waarbij Jorinde en Judith beiden een plekje als passer-loper bemachtigden. Met deze bijzondere, maar succesvolle opstelling hebben we de vierde set met een stand van 21-25 binnen weten te slepen. Hiervoor verdient de coach een schouderklopje voor zijn succesvolle wisseltrucs; ook wel De Grote Improvisatieshow van Dames 1.
*Jorinde gaapt, maar vindt de coach niet verslaapwekkend hoor*
En door met de volgende vraag van het interview: Wat is belangrijker in het leven: woordgrappen of…? GEZIN. Edwin was Jorinde al voor met het stellen van de vraag, aangezien er geen twijfel bestond over zijn antwoord. De vraag werd later afgemaakt: woordgrappen of iets zinnigs? De coach was ervan overtuigd dat hij meer van woordgrapjes houdt, maar dat hij onder de wedstrijd zich inhoudt en alleen zinnige zinnen zegt (of toch niet: de welbekende woordgrap ‘Rollinde’ (zie vorig verslag)).
*Frustraties over Wordfeud door Edwin, omdat het niet alle normale woorden toestaat*
De laatste vraag van het interview werd opnieuw door de creatieve Jorinde bedacht: Wat wil je later worden? GROOT en VOLWASSEN werd het antwoord van onze coach.

De reis naar Hardinxveld zat er weer op en daarmee ook het einde van het interview. In Hardinxveld gingen we een lekker frietje bij Klaas Vaak eten en ook daar gingen de flauwe woordgrappen bij de flauwe patat de gehele avond nog door.
*Judith gooit milkshake over shirt*
Maar vergeet vooral niet: Dames 1 heeft toch een mooi puntje meegenomen uit Zuidland!

Wist-je-woordgrapjes…

  • Dat bijna alle TURNers in hun puberteit van sport wisselen, oftewel een TURN maken (credits to Edwin)
  • ‘Wat is het toch ingewikkeld zo’n schuifdak’, ‘nee hoor, want het is geen mummie’(Edwin)
  • ‘Als we zo doorgaan, weten we zeker dat Edwint’ (Jorinde)
  • ‘De sporthal was net als de film Frozen (waar Zoë naar toeging), zo koud als het was’ (Edwin)
  • ‘Ik word echt ARM van al die TIKKIES’(Hanna), vervolgens kreeg ze bijna een TIK door de ARM van Edwin. (Edwin)
  • ‘Edwin, heb je bewust geen gel ingedaan vanochtend?’(Merel) ‘Het was weer geGELlig’(Edwin).
  • Twee dames de TASsen uit de auto gingen halen en bij terugkomst als volgt begroet worden door Edwin: ‘Ik vind jullie fanTAStisch’!
  • We stonden voor de slagbomen van een brug, maar volgens Edwin waren dit ‘verslagbomen’, aangezien we met een interview bezig waren. 30 seconden later: IK SNAP HEM hahaha (Zoë)
  • Dat dames 1 niet alleen aan internationale wedstrijden(In Zeeland bijvoorbeeld), maar ook aan internationale schampoo van het merk ‘Schauwe’ doet?

Aankomende vrijdag 6 december spelen we een wedstrijd in de Wielewaal om 20.30 tegen Vollido Dames 1. Thirza Schild zal dan ons Talent van de Week zijn. Daarnaast zullen we weer de geliefde druiven bij ons hebben, want dat geeft ons altijd erg veel energie tijdens de wedstrijd! Tot dan!