Onze nieuwe trainer voor Heren 1, Yann Speltincx, woont sinds kort in Sliedrecht maar komt oorspronkelijk uit een Antwerpse familie waar de drive naar succes groot is.

Namens Yann: Drive, een key-word waar een sporter voor leeft. Als kind had ik de drive al om te winnen. Dat begon in honkbal waar nationale jeugdtitels werden behaald. Na jaren als kind met broer (Jens) en zus (Chloë) van sporthal naar sporthal te hoppen om zowel vader als moeder te zien spelen, greep de volleybalmicrobe ons ook. Niet veel later stonden Jens en ik, samen voor onze eerste volleybaltraining in het Belgisch Kapellen vlakbij Antwerpen. Al snel werd duidelijk dat wij volleybal echt leuk vonden waarna uren van thuis oefenen op de oprit en keihard trainen volgde. Niet veel later speelde we samen 1ste divisie in Kapellen. Na enkele jaren samen te spelen, moest ik toch echt alleen carrière gaan maken, veelal als libero (2de, 1ste en topdivisie) en in mijn laatste jaren als passer-loper (2de en 1ste divisie, België).

Als coach tracht ik mijn drive naar winnen, succes en beter worden over te brengen en te delen. De goede drive van speler en coach laat een team draaien naar resultaten. Bij OKK ga ik mijn 7de coaching jaar in waarbij die drive centraal zal staan.

Dit alles is enkel mogelijk door de steun van mijn lieve vrouw Sanne en dochtertje Lara. Beide zijn mijn team. Play hard win hard.