In de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft OKK ’70 zoals bekend een nieuwe trainer aangetrokken. Roy Kroon is overgekomen van Sliedrecht Sport en gaat aan de slag met een talentvolle en ambitieuze groep in de 1e klasse. Kroon: “Met een gemiddelde leeftijd van bijna 19 jaar zit er nog enorme rek in deze groep. We hebben jeugdspeelsters Rachel Klop(16), Judith Timmer(15) en Esther Klop (14) definitief overgeheveld naar het vlaggenschip. Dat is precies waarom ik dames 1 van OKK ’70 zo’n toffe groep vind om te trainen en te coachen. Hopelijk zien we elke week weer progressie worden we een leuk team om naar te kijken.”

Van de huidige groep zijn Arriëtte (22), Jorinde (21), Lisanne(18), Quinty(19), Hanna(18) en Merel(18) gebleven. Om toch de nodige ervaring en stabiliteit toe te voegen is Marjolein Verheul-Versluis (28) in het seizoen 2020-2021 weer van de partij. Zij heeft voorheen ook al enkele jaren in het eerste damesteam gespeeld en vindt het een enorme uitdaging om bij deze gretige groep aan te sluiten.

“De trainingsuren worden fors opgeschroefd en die tijd gaan we optimaal benutten”, aldus Kroon. “Het eerste jaar zal in teken staan van technische ontwikkeling van het individu en het automatiseren van afspraken en patronen. Na een teleurstellende 11e plaats in de 1e klasse vorig seizoen zal de doelstelling voor dit jaar zijn om in het linker rijtje te eindigen. Maar eigenlijk kijk ik in dit jaar alleen naar de ontwikkeling van alle speelsters. Als deze goed verloopt kunnen er mooie dingen gebeuren, er zit veel volleybal in de groep. Maar we hoeven dit jaar nog niks.”

Tot slot is er ook een nieuwe sponsor gevonden voor dit team: Nederveen opleidingen en trainingen.