Ons Dames1 ging deze zaterdagmiddag weer op pad voor onze tweede wedstrijd in de competitie: we mochten op visite bij Flits DS1. Zonder Arriëtte en Marjolein, dus Quinty als libero en Nienke als spelverdeler, omdat Judith nog geblesseerd is helaas (Heel toevallig dat zowel DS1 als HS1 dit weekend missende spelverdelers hadden...!)
Lekker dicht bij huis! Dat dacht Roy ook, die donderdag uitsloofde met zijn "Ik rij niet mee, ik ga lekker op t fietsje, joh!".
Maar het regende, behoorlijk. Dus Roy besloot last minute toch maar de scooter te pakken ("toet-toet") en nam zijn zoontje Gijs mee, onze eerste supporter van vandaag!
Over support gesproken: een shoutout voor (een deel van) HS1, die achter het misselijkmakende glas van Papendrecht ons van bovenaf bekeek -want zo konden ze niet schreeuwen, was de redenering.
Eerst haalden we nog even het bidonkrat op in de Wielewaal, die daar een weekje of wat had mogen logeren. Jorinde kwam met een idee: "Hé, maar even: waarom heeft de Wielewaal geen kluisjes? Da's toch vet handig voor ons bidonkrat!" De huur zou de bittergarnituur zijn. Dus, Wielewaal, wat denken we ervan?

Oké, dat gezegd hebbende gaan we door naar de wedstrijd zelf. 12 herrie makende meiden aan de overkant van het net in de lawaaiige zaal. Eerste positieve punt: we werden niet geintimideerd door hun aantal en volume!

De eerste set: we gingen van start tegen een sterk spelend Flits, waarbij het steeds aardig gelijk op ging. We boden weerstand, onder andere door de servedruk, waarbij Merel drie keer achter elkaar via de netband serveerde en twee keer een ace scoorde... We maakten aan het einde van de set veel onnodige fouten, Flits liep uit, waarbij we ze niet meer konden inhalen en het voor de eerste set klaar was. 25-20.
Set nummer 2: De set begon slecht, we waren niet gretig genoeg en leken niet alert genoeg. Dit bleef heel de set hangen, ondanks dat we wel wat punten wisten te scoren. De servicedruk die er in de eerste set op lag, was weg door veel foute services. Ondanks dat zaten er hier en daar ook goeie acties tussen! Flits trok opnieuw aan het langste eind: 25-16.
Set 3, met de opdracht om met een andere mindset het veld in te gaan. De stand laten voor wat het is, kijkend naar ons eigen proces. Punten vieren, geen hangende koppies meer! Daar gingen we! We startten een heel stuk beter dan de vorige set, maar nu ook halverwege lieten we het weer teveel vieren. Er waren ook zeker mooie acties tussen zoals de reddingen van onze Quinty, goede passes van Rachel en mooie doortikballen van Nienke! En Merel serveerde weer via de netband. Helaas, 25-17.
Set 4: de laatste kans om met een goed gevoel van het veld te stappen! De opstelling uit set 3 bleef staan, volle bak gingen we ervoor. Ondanks hier en daar wat klungelige acties, liep het spel veel beter en begonnen wij de overhand te krijgen: de pass lag goed, de servicedruk was terug, de set-ups kwamen heerlijk en de aanvallers profiteerden hiervan. We liepen flink uit! Op 23-17 nam de druk van een compleet nieuw team van Flits ineens toe door een goede serviceserie van een speelster, waarbij we de pass niet onder controle kregen. Hierdoor liepen zij in tot 23-23. Nu of nooit. De pass kwam goed, er kwam een goede aanval uit en er werd gescoord. 23-24. Laatste, die moest voor ons zijn! En dat gebeurde! Met 23-25 was de laatste set van ons!

Drankje doen, frietje eten, het boek uitreiken (hij was welverdiend voor Nienke!!!) en lekker douchen. Met de heerlijk nostalgische én toepasselijke afspeellijst van Quinty -bij deze link zodat jullie er ook van kunnen genieten: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWSqmBTGDYngZ?si=XoPTpKtMSzmAd66ec4sZOA
Met muziek, zonder zeep. Want dat mocht niet van Flits. Ze stonden namelijk bij de uitgang aan iedereens oksel te ruiken of dat ze met zeep gedoucht hadden. Of we hieraan gehoorzaamd hebben, is een tweede.

Overall gevoel vanuit het team over deze wedstrijd: mwah. Hoe dan ook moeten we niet vergeten dat er ook zeker hele mooie dingen zijn gebeurt deze wedstrijd, laten we ons vooral daarop richten! Zonder dalen, geen pieken. We verliezen niet, we leren er alleen maar van. Dinsdag vol frisse moed weer op het trainingsveld, we gaan er weer voor! Vrijdagavond spelen we thuis tegen Spirit. Kom je ons aanmoedigen? Vinden we leuk!