Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.okk70.nlimages failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/okk70.nl/httpdocs/functions/meta_functions.php on line 52

Warning: getimagesize(https://www.okk70.nlimages/crop-nieuws/avatar/1394987716.jpg): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.okk70.nlimages failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/okk70.nl/httpdocs/functions/meta_functions.php on line 52

Kampioen

31 maart, 2014
Jongens A1 Teampagina
...
Als je de eerste wedstrijd met een 4-0 nederlaag begint en de volgende twee wedstrijden nipt wint met een 3-2 denk je de komende wedstrijden niet direct aan het kampioenschap. Daarna ging het echter een stuk beter met een paar ruime overwinningen en slechts één nederlaag tegen het buiten-mededinging-team van Vovero. Omdat er in onze poule drie teams niet meedoen voor het kampioenschap en de concurrenten ook wat punten lieten liggen her en der hadden we de komende weken al het idee dat het toch nog mogelijk was. Vorige week werd ondanks de uitgedunde selectie van jongens A en dankzij de prima invalbeurt vanuit jongens B (Rens, Martijn en Michel bedankt!) toch gewonnen met 4-0 van VCN King Software en hebben we het helemaal in eigen hand. Tegen het laag geklasseerde MVC moesten we de benodigde punten pakken omdat we in de laatste wedstrijd het goed presterende Spirit nog tegenkomen. Met de volledige selectie van jongens A reisden we af naar het verre Maassluis. Set 1 Vol goede moed begonnen we de eerste set met Thom, Sam en Heime als bankverwarming. Patrick begon de set met een mooie service serie en ook van dat werd deze set door de anderen prima voortgezet. MVC had duidelijk moeite om de pass te brengen en toen uiteindelijk de harde aanval kwam hing daar een killblok van Tib. Ook aanvallend waren onze middens op dreef en al snel bonkte Patrick de 10-5 binnen. Snel daarna kregen we een paar onhoudbare aanvallen terug, maar de meeste ballen werden wel van de grond geraapt. MVC, die hun coach moest missen, die in het veld naast ons zelf moest spelen, nam op 7-18 een time-out waarin Coert aangaf dat de pass wel wat hoger mocht. Met nog bijna een ace van Maarten als laatste punt wonnen we de eerste set met 25-12. Om scherp te blijven maakten we de afspraak dat de midden- en buitenaanvallers van de beste set ook de 4e set zouden spelen. Set 2 Patrick, Maarten en Tim hadden deze set het voorrecht om te mogen uitrusten. De tweede set was vooral een one-man-show van onze spelverdeler Coert die met een serie van 17 punten (waarvan verschillende aces en ketsers) een stand van 18-2 op het bord toverde. Tijdens deze serie moest er soms diep gegaan worden om de serie verder te laten gaan. Een spectaculaire duik van Sam op een prikballetje, nog een killblok van Tib en een prachtige aanval precies in de hoek van Jos waren wel hoogtepuntjes in deze reeks. In het laatste gedeelte van de set was het vooral vasthouden en een paar harde aanvallen van Sam en tot slot nog een ace van Tib zorgden voor een eindstand van 25-9. Patrick en Maarten zagen de bui al hangen dat dit de beste set zou worden, dus ze zouden hun beste beentje voor moeten zetten in de 3e set. Set 3 Met Sam, Tib en Jos op de bank (en stiekem toch ook het kampioenschap in gedachten) begonnen we aan set 3. Patrick begon weer met serveren en maakte gelijk een ace. Een paar punten verder maakte MVC een einde aan zijn serie met een mooi geplaatst prikballetje. Het ging iets meer gelijk op deze set ondanks mooie aanvallen van onze lange mannen Heime en Tim aan het net. De harde aanval die we een paar keer hadden gezien bij het inslaan en in set 1 van MVC konden ze deze set wel weer een paar keer terugvinden. Patrick liet dat niet zomaar gebeuren en, zeer getergd omdat hij al wist dat hij set 4 weer zou moeten zitten, sloeg met een headshot bijna een van de tegenstanders omver. Dit was met name omdat we zelf teveel onnodige foutjes maakten zoals in de service. Heime maakte nog wel een ace tussendoor en ook Thom had nog een paar lastige services waarmee hij de 22- en 23-19 scoorde. Zo dicht bij de eindstreep gaven we de set niet meer weg en met 25-21 op het bord wisten we dat de wedstrijd in ieder geval 4 punten ging opleveren. Op naar de laatste set en het laatste punt dus. Set 4 Opnieuw met Maarten, Patrick en Tim op de bank begon ons zestal de laatste set. Vanaf het begin hadden we weer een goede servicedruk en konden we MVC de foutjes laten maken. Sam was opnieuw sterk in de aanval en ook Heime liet zich niet onbetuigd en sloeg de 16-8 binnen. Dat kan alleen als de pass aankomt en Thom weerde zich prima met verdedigen deze set. Ook de service bleef sterk. Twee aces van Sam en nog een ace van Jos op 20-10 en we waren er al weer bijna. MVC kwam in die laatste fase nog wel wat terug, maar de wedstrijd was toen al beslist en de laatste set haalden we met 25-17 binnen. Ik dacht toen dat we de buit binnen hadden, maar Move4U bleek nog steeds er voorbij te kunnen met drie keer 4-0 winst als wij zouden verliezen van Spirit. Een paar uurtjes later bleek echter dat VCN King Software ons een dienst heeft bewezen door hen met 3-1 te kloppen waardoor we nu met zekerheid kampioen zijn! Van harte gefeliciteerd!! Was getekend, jullie trainer en coach :)