Afgelopen zaterdag hadden we een wedstrijd in Hoornaar. Het leuke is: we hebben nog nooit zo veel fans gehad! Naast man, kinderen, zus en vriend waren er geschminkte, enthousiaste kinderen die op de banken stonden te springen en juichen met prachtige posters waarop stond: ‘Hup juf Gerlinde!’ U raadt het al, de halve klas van Gerlinde, die les geeft in Hoornaar, was aanwezig om hun juffrouw aan te moedigen. Sommigen zaten op Vedo’70 en wisten niet goed voor wie ze nu waren…. Ontzettend leuk dat ze toch allemaal zo enthousiast waren en ook de tegenstander was erg aardig!

Helaas heeft deze aanmoediging ons niet naar de overwinning kunnen slepen. We begonnen heel sterk: de posities gingen goed, we hebben lekker gesmasht en wonnen de eerste set met 25-15! De tweede set werd pittiger, maar wisten we ook nog te winnen met 25-17 dankzij een aantal prachtige 3-meter aanvallen.
Toen begonnen we toch echt last te krijgen van de warmte; het lukte niet om netjes te spelen. De pass ging net niet goed, er werd 5 cm buiten de lijnen geslagen etc. Daardoor verloren we de beruchte derde set met 22-25.
Vol energie en optimisme begonnen we de vierde, en hopelijk laatste, set. Het ging op zich best goed, maar steeds net niet goed genoeg. Na een flinke achterstand van zo’n 19-12 (???) maakten we een inhaalslag, maar die balletjes die gelijk of via een tweede speler terugkomen blijven lastig. We verloren met 18-25.
Dus toch een vijfde set, daar in de warme zaal. Of Gerlinde’s aanmoedigingsteam het helemaal begreep weten we niet, maar ze bleven trouw springen, zingen en aanmoedigen. Toch mocht het niet baten; we verloren deze set met 12-15. Zo hebben we, na voor te hebben gestaan met 2-0, de laatste drie punten toch weggegeven wat een eindstand van 3-2 voor Vedo’70 betekent.

Al met al was het een leuke wedstrijd en we zien nu al uit naar de wedstrijd dat Vedo’70 in het schone Hardinxveld komt spelen. En onze trouwe kleine fans vonden dat juf Gerlinde het toch héél goed had gedaan. Bedankt fans!