Na een wat teleurstellend eerste seizoenshelft is jongens A gebrand op betere prestatie is de tweede helft van de competitie. Dit zal niet meer met het oude team kunnen. Een aantal vaste waarden zijn doorschoven naar de heren en een nieuwe lichting uit de jeugd komt het team versterken.

De eerste wedstrijd ging het team vol zelfvertrouwen tegemoet. Een onbekende ploeg stond te wachten. Het spel begon goed van de jongens. Ondanks dat er hier en daar wat veranderd was met spelers, kon dit niet direct worden gemerkt in het spel. Er werd beter gelopen dan de voorgaande wedstrijden met passen. Daarnaast was het scoringspercentage hoge dan voorgaande wedstrijden. Dit komt voornamelijk, doordat er beter gedacht word waar de ballen geplaatst moeten worden. Toch werd deze wedstrijd ook weer duidelijk waar een wat zwakker plek in het team zit. Zodra er minder gelopen wordt met de pass, is te zien dat het lastig wordt om te scoren. Wat de eerste drie sets goed ging, ging niet goed in de vierde set. Ondanks het nipte verlies van de vierde set, was de eerste winst van het seizoen een feit. Particolara/DS werd verslagen met 3-1.

De tweede wedstrijd die op het programma stond was tegen een oude bekende: WHV. Tijdens de eerste seizoenshelft werd van deze ploeg vrij gemakkelijk gewonnen. Tijdens het inspelen, bleek dat dit team in de breedte sterker is geworden. Voor ons als team dus zaak op het koppie erbij te houden en de eerder gespeelde wedstrijd niet als te serieus mee te nemen in deze wedstrijd; het kon immers alle kanten op. Tijdens de wedstrijd bleek echter dat OKK weer aan de sterke kant was. Er werd weer goed gelopen tijdens de pass en aanvallend werd er weer goed gescoord. Toch waren de twee eerste sets van uitersten. Waarbij OKK domineerde tijdens de eerste set, zo domineerde WHV de tweede set. We wisten gelukkig de eerste set terug te pakken en hadden daardoor weer controle over de wedstrijd. Wederom was er winst voor de jongens. Dit keer werd WHV met 3-1 verslagen.

De derde wedstrijd van het seizoen was ook weer tegen een oude bekende. Molenwiek stond op het programma. Een tegenstander, waar we ook in de eerste helft van hadden gewonnen in een bloedstollend potje volleybal. Het team was helaas niet helemaal compleet en er moest dus wat worden geschoven met de posities. Wat de eerste twee wedstrijd goed ging, leek nu wel een off-day. Passend werd er weinig gelopen en daardoor werd er aanvallend weinig gescoord. Helaas lukte het niet om hieruit te komen, ondanks aanmoedigende woorden tijdens de time-outs. Het zou erg lastig worden om een three of a kind/ drie keer winst te maken.  Voor het eerst in het seizoen, werden de jongens van OKK verslagen. Een wedstrijd om snel te vergeten qua volleybal. Voor de training weten we in ieder geval wat er beter kan.

Aanstaande zaterdag wordt er uit gespeeld tegen FUSION in Rotterdam. Een belangrijke wedstrijd om bij te blijven in de top van het klassement. OKK is er opgebrand om weer de winst te pakken en hopelijk dit keer zonder dat ene setje tegen.

Jongens A