Volley Tilburg zet MC1 op scherp.

20 maart, 2016
Meisjes C1 Teampagina
...

Zaterdag 19 Maart, een thuiswedstrijd in de wielewaal voor MC1. De bezetting is mede door een blessure van Zoë, (knie) en een afwezige Sara de Ruiter krap. CMV6 moesten zelf spelen, waardoor onze topper Rachel Klop helaas niet aanwezig was. En zo was het opnieuw Sanne Polak die na vorige week te hebben mee gedaan, nu de hele wedstrijd als basisspeelster mocht spelen.

Ook nu weer veel publiek bij onze wedstrijd, voldoende om de beheerder te laten besluiten de tribunes maar uit te schuiven tijdens de wedstrijd.

We werken de laatste weken met name aan het spelen van de set-up achterover, en dat was dan ook het doel van de wedstrijd, per set minimaal 5 ballen achterover op rechtsvoor.
Tegenstander deze morgen was Volley Tilburg, een groep jonge meiden, de meesten zelfs nog CMV leeftijd. Maar met een prima basis om leuk en goed te kunnen volleyballen. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, wist MC 1 zowel set 1 als 2 netjes te winnen met 25-20 en 25-19, er werden set ups achterover gespeeld, en Okk wist deze ballen veelvuldig keurig af te maken.
Maar na de tweede set wist Volley Tilburg alle schroom van zich af te gooien, en waar MC de pass nog redelijk onder controle had, wisten de meiden uit Tilburg veel ballen te verdedigen, een redelijke set up te spelen, en de bal op een slimme manier over het net te spelen. Afwisselende diepe en korte aanvallen waren een ware plaag voor MC. Volley Tilburg wist zo set 3 en 4 te winnen met 18-25 en 21-25. En zo ook deze wedstrijd een vijfde set, het spel was niet geweldig, maar na een veldwissel op 8-6 in het voordeel van Okk, werd deze dan uiteindelijk gewonnen met 15-10.

Al met al, een zeer leerzame wedstrijd! We hebben nog weinig of niet getraind op de verdediging, maar door het slimme spel van Volley Tilburg kwamen er toch de nodige vragen boven.
Sanne Polak die met haar jonge leeftijd een volle wedstrijd mee heeft kunnen spelen, maar menig punt heeft gescoord.
En de geblesseerde Zoë die zonder enige moeite het formulier wist in te vullen.

Komende week weer trainen, op 1 april spelen we uit tegen Molenwiek, de ploeg die kampioen werd in de eerste helft van het seizoen. Voor ons het doel om ook tegen de ploeg te komen tot set ups achterover, en stappen te maken, zodat we de stap kunnen maken naar 3 aanvallers aan het net.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de jeugd binnen Okk? Kom eens kijken bij één van onze wedstrijden. Of breng een bezoek aan de kanjertraining op vrijdagmiddag van 18.00 tot 19.15.