Zaterdag 30 maart wachtte de eerste wedstrijd tegen Podarwic in Aalst. De dag ervoor hadden we al een wedstrijd tegen Flits gespeeld. Het was een pittige wedstrijd en toch hadden we nog wel een set gepakt.

Terug naar zaterdag. We stonden om 11:15 bij de Wielewaal in het zonnetje te wachten op het team. Toen we in Aalst aan kwamen viel het ons op dat veel mensen in Gelderland (sorry overhaaste generalisatie) de was aan een ouderwetse waslijn hangt. Ook bestond de markt van Aalst uit maar liefst 3 kraampjes. Toen we eindelijk bij de sporthal waren, was het nog maar 11:45. Onze wedstrijd zou pas om 12:45 beginnen en we besloten daarom ook om in de speeltuin tegenover de sporthal ons eten te eten. Nadat we hadden genoten van het zonnetje en onze lunch besloten we toch maar eens een kijkje te nemen in de sporthal.

Naast de sporthal zat er een bibliotheek. We hadden alleen geen tijd om een boek te lezen, dus negeerde we die. Om bij de kleedkamers te komen moesten we eerst door de zaal heen lopen. We merkten meteen dat het best warm was in de zaal. Podarwic speelden met Italiaanse ballen. Ze waren in de kleuren rood, groen en wit en werden daarom door ons tot Italiaanse ballen omgedoopt. De scheids had zin om op tijd te beginnen, waardoor we alleen konden warmlopen en gooien.
Voor deze wedstrijd hadden we Lotte en Nina geleend uit de meisjes B. Lisanne hadden we omgedoopt tot aanvoerder. De eerste set begonnen we met een sterke service van Sara, maar ook gelijk een appeltaart. In het begin speelden we heel fel, maar zwakte uiteindelijk een beetje af. We verloren de set uiteindelijk met 25-13.
De tweede set begonnen we ook weer goed en speelden ook weer sterk. Mooie aanvallen, redelijke service in vergelijking met de wedstrijd van 22 maart, waarbij de meeste ballen in het net belanden. Halverwege de set kreeg Sara een bal op haar duim, waardoor Nina moest gaan spelverdelen. Dit ging verrassend goed en we konden redelijk standhouden. Wel verloren we de set met 25-16.
De derde set ging weer iets beter. Nadat we heel lang ver achterstonden zijn we uiteindelijk wel teruggekomen tot de 18-25. In een time-out kwamen we er wel achter dat wij vanuit de speeltuin een vlieg hadden mee genomen. De vlieg viel op de kleur groen, waardoor die bij ons de hele tijd vloog.
Helaas moet ik wel mededelen dat de vlieg het einde van de wedstrijd niet heeft gehaald. Laura stapte er met haar voet op. Zij was een held voor ons. Vanaf nu zullen we haar dan ook de vliegendoder noemen. In de vierde set waren we een beetje van het padje af en was het lastig om de juiste posities te vinden. Uiteindelijk hebben wij ook deze set aan de tegenpartij weten te geven door te verliezen met 25-13.
Ondanks het verlies van 4-0 was het wel heel gezellig in de veel te warme paardenbak. Want daar leek de sporthal volgens sommige van de binnenkant op. Van Edwin kregen we nog een raketje na en hebben we die in het zonnetje opgegeten. Helaas niet in de speeltuin, wat sommige van ons wel jammer vonden.

Donderdag 4 april spelen we tegen WIK, zaterdag 6 april spelen we tegen Sliedrecht Sport en vrijdag 12 april tegen Podarwic. Zien we jullie bij een van deze wedstrijden of allemaal? Supporters op de tribune vinden we altijd wel heel gezellig.