De speelsters van MA1 drupten sporthal de Linde in. We begonnen al lekker verward. Wat bleek nou dat Laura aan 1 been 2 kniebeschermers aan trok. Verwarring ontstond dus al in de kleedkamer en zo gingen we de wedstrijd ook wel een beetje in. Aan het begin van de wedstrijd is het bij ons een gewoonte om de scheidsrechter even een hand te geven. Wij vonden als team dat we deze scheidsrechter wel even in het zonnetje mogen zetten, want hij ging niet aan ons voorbij. Hij lachte om ballen of grappige gebeurtenissen in het veld en was erg vriendelijk tegen ons.

Dit was al de derde keer dat we tegen Volley Meerkerk speelden. Wat de vorige keren al was gebleken en we nu weer voor ogen hadden was dat het een rommelige wedstrijd zou worden. Met inslaan bleek echter dat Meerkerk meer kracht had dan de vorige keren. Hebben zij misschien krachttraining gedaan of was het toch de spinazie?

De wedstrijd ging gelijk op. 6-6, daarna 6-7 en toen weer 7-7. We kregen er wel een beetje genoeg van en dachten kom op! We zochten de gaten op bij de tegenstander en liepen uit. De eerste set was al binnen. Op naar de tweede set, enthousiasme was hier ver te zoeken. Maar door wat aanmoediging langs de kant en de schouders op te halen ging dit steeds en steeds beter. Totdat Judith op de grond viel om naar een bal te duiken en hier een groot plek aan over hield. Het stopte niet met bloedden en Laura werd als verpleegkundige aangewezen om even hulp te verlenen. Gelukkig was dit van korte duur en kon de wedstrijd weer hervat worden. Op naar de derde set, want de tweede hebben we ook binnen.

Oei oei wat een set was dit… Het liep allemaal even niet meer op rolletjes. 24-18 achter, hoe kon dit gebeuren? Maar door de redder Esther die 8 punten op rij serveerde en de punten die wij scoorden, lieten wij zien dat we dit niet wilden verliezen. Door de coach Arriëtte werd er een time-out aangevraagd en daarna hebben we even laten zien dat we echt wel kunnen volleyballen. Yeass iedereen was heel blij dat we deze set alsnog hadden gewonnen met 24-26.

In de vierde set dachten we, dit laten we niet nog een keer gebeuren. We streden voor elke bal, maar er werden wel wat servicefoutjes gemaakt. 16-25 was de eindstand.

Met 5 punten in de pocket staan we nu bovenaan in het klassement en hopen we dit vol te houden. Komend weekend beloofd spannend te worden, de krakers van de competitie. We zullen de strijd aan gaan met op vrijdag Sliedrecht Sport om 20:00 in de Appelgaard en op zaterdag om 09:30 tegen Voltena in Nieuwendijk. We hopen jullie daar allemaal te zien!