10 februari, 2020
Meisjes A1 Teampagina
...

Eindelijk was het dan zover, vrijdagavond klokslag half 8 klonk het eerste fluitsignaal in sporthal de wielewaal. De nummer 1 en 2 op de ranglijst stonden oog en oog tegenover elkaar. Okk’70 MA1 vs WHV MA1.

Arriëtte, onze coach, kon er deze avond helaas niet bij zijn en daarom stonden Quinty en Edwin langs de kant. Met 6 speelsters in het veld en 4 langs de kant, werd de eerste rally gespeeld. Het ging best lekker! We bouwden een grote voorsprong op, er stond een goed blok aan onze kant en we scoorden veel punten. Enthousiasme (ofwel => enthousiasmiteit, zoals onze coach Arriëtte het ook wel noemt) ontbrak helaas. Hierdoor hadden we het even wat moeilijker en kwam de tegenstander dichterbij. Toch bleven we nog puntjes maken en hebben zo de eerste set binnengesleept.

Op naar de volgende set. Na een mooie pass, een goede set-up en aanval was er geen blokkering meer aan de overkant. Onze diagonaal, Esther op dat moment, kon zo de bal loeihard op de grond slaan. De tegenstander was blokkeringsloos, oftewel Judiths woorden.

In de derde set zakten we qua niveau erg ver naar beneden. De pass lag niet goed aan onze kant. Ook hadden we moeite om te scoren en de tegenstander maakte steeds meer punten waardoor we achter kwamen te staan. We kregen ons spel niet meer onder controle en verloren deze set.

We wilden absoluut geen vijfde set spelen en zetten alles op alles om deze set te pakken. We maakten weinig foutjes en de pass kwam ook steeds beter aan. Het publiek was erg enthousiast en moedigde ons aan, dit heeft erg geholpen. Hoppa, een 3-1 winst voor ons!

Na deze wedstrijd kunnen we de 4 puntjes mooi in onze zakken steken en staan we er goed voor in het klassement. Volgende week vrijdagavond 7 februari om 19:45 spelen we onze volgende wedstrijd tegen Volley2B MA3. U bent van harte uitgenodigd in sporthal de wielewaal. Tot dan!