Wederom was het verzinnen van een titel een eitje. Onze geliefde coach Arriëtte geeft ze namelijk simpelweg cadeau. Zo was het citaat ‘Do your best!’ het enige commentaar dat ze in de vierde set kon geven. Ohja en we hebben ook nog eens met 4-0 gewonnen.

Zaterdag 22 februari stond Meisjes A1, om 10 uur ’s ochtends vroeg, helemaal klaar om 5 punten te pakken tegen de meiden van Fusion Rotterdam. We maakten de eerste set een vliegende start waarin we sterk samen speelden, onze techniek onder controle hielden en bovenal veel scoorden. Deze set was dan ook al snel uitgespeeld met een stand van 25-13.

We bereidden ons aan het begin van de tweede set voor op een flinke come-back van de tegenstander. Dit kwam doordat we ons er nog goed van bewust waren dat deze meiden ons de vorige keer toch nog een set uit handen hebben genomen. We waren vastbesloten dit niet nog eens te laten gebeuren, dus in volle focus gingen we van start. Echter verbaasden we ons over het gemak waarmee we ook deze set wonnen. Ons spel kwam niet altijd even netjes uit en er werd soms op onbedoelde manieren gescoord. Maarja, punten zijn punten toch? Alle reden om dit uitbundig met elkaar te vieren dus. De sfeer zat er goed in en we hielden aardige controle over ons eigen spelletje. Na een winst van 25-14 mochten we weer wisselen van veldhelft.

Set nummer 3, was dat niet vaak een probleempje bij Meisjes A1? Het was in ieder geval de reden dat we besloten onze concentratie en techniek te houden zoals het was. We mochten de derde set absoluut niet nog eens uit handen geven, dus we waren vastbesloten met volle energie verder te gaan. En dat resulteerde in een goed samenspel. Toch liep het soms niet helemaal zoals we het bedoelden. Kleine ‘stomme’ foutjes hebben ons wat punten gekost waardoor de tegenstander een dichterbij kwam dan in de vorige twee sets. ‘Concentreren en bouwen naar je eigen aanval’ was de tactiek waarmee we door speelden. En het werkte, we wonnen de set met 25-19 en waren klaar om de wedstrijd af te maken.

Wat heb je als coach nog te zeggen wanneer er een prima potje volleybal wordt neergezet door je meiden? Tja, dan kun je altijd je inspiratie bij de coach van de tegenstander halen. Want ziet u, in een multiculturele stad als Rotterdam was het niet vreemd dat de meiden van Fusion een Engelstalige coach hadden. Waarom zou je die tactiek dan niet gebruiken als polderteam uit Hardinxveld? Het motto van de set werd daarom: ‘Do your best’. En met deze bemoedigende woorden stapten we het veld in om ons laatste punt binnen te halen. Een goed samenspel en veel motivatie, resulteerden deze set in een winst van 25-16. Er was een goede sfeer na het winnen van deze wedstrijd en het leverde weer nieuwe energie voor de rest van het seizoen.

Tijd om sporthal Alexander achter te laten en ons te richten op de volgende wedstrijd. We spelen binnenkort nog een keer thuis tegen dit team, en u bent uiteraard van harte welkom om te komen supporten. Onze volgende wedstrijd is op vrijdag 13 maart tegen Sliedrecht Sport MA2.

Hopelijk tot dan!