Na ruim een half jaar niks van ons te laten horen en zien, was het eindelijk weer zover! Op een regenachtige vrijdagavond ‘druppelden’ de meiden van Meisjes A1 letterlijk Sporthal de Dijk binnen. Via de looproutes en duizenden handdesinfectiemiddelen stonden we een tijdje later, na een lange tijd weer in de zaal, want de eerste competitiewedstrijd stond op het programma! Dordrecht MA1 (of volgens de vader van Lonneke: “DOOOORRDRECHT”) was de tegenstander voor vanavond.

Zoals u op de foto ziet, is de teamstelling niet helemaal meer zoals vorig jaar. Laura heeft ons team helaas moeten verlaten en is naar Dames 2 gegaan, maar gelukkig durfde Noëlle (5) en Tessa (10) het aan om zich bij dit team toe te voegen. Een erg goede aanwinst voor het team! Met 2 diagonalen, 3 middens (of eigenlijk 2,5 :), Lotte moet helaas nog rustig aan doen met haar pas geopereerde rug en doet daarom voorlopig nog rustig mee), 4 passer-lopers en maar liefst 1 spelverdeler, gaan we dit seizoen in de hoofdklasse van start. Robert en Michel zijn onze trainers/coaches voor dit seizoen!

1 spelverdeler, Judith, was al weinig, maar het bleek dat Judith nog een rugblessure had opgelopen… Toen zaten we even met een probleem, want zonder spelverdeler, wordt het lastig, maar gelukkig wilde Nina (A2) het op zich nemen voor deze keer! Verder was de verkoudheid ook in ons team aangeslagen, dus Noëlle kon niet meespelen en Robert niet coachen… Gelukkig hebben we genoeg speelsters en nog een coach, dus het werd allemaal weer opgelost.

De wedstrijd begon wel wat anders dan normaal door alle regeltjes. Zo begonnen we niet met handjes schudden, maar klappen naar het andere team vanaf de driemeterlijn. Best wel een beetje gek vonden we. En ook het “heyen” (high-fives geven voor de wedstrijd) mocht niet. Er was nog een alternatief om met voeten de heyen, maar dat leek ons niet zo verstandig, anders werden er waarschijnlijk enkels gebroken…

Het fluitsignaal ging en we liepen aardig gelijk op. We maakten mooie punten en zaten in een lekkere ‘flow’. Gewoon lekker volleyballen, na een lange tijd mocht dat ook wel weer. We vierden onze punten luidruchtig en het bleek allemaal te helpen. Eerste setje was binnen! Lekker begin, eerste set van de competitie is gewonnen! Bedoeling was om dat voort te zetten natuurlijk, maar dat liep even wat anders dan verwacht… Blinde scheidsrechter of een partijdige, net hoe je het zelf wilt noemen, die kenden we bij Dordrecht al meer (uit eerdere ervaringen…), maar ook bij deze wedstrijd was er zo een. Punt ging naar ons, maar toen toch naar Dordt, toen toch naar OKK of nou toch Dordt? Volgens mij wist de scheids het allemaal niet zo goed, maar wij wisten het wel zeker dat het punt voor ons was. Zoals er misschien al geraden kon worden, ging het punt uiteindelijk naar Dordt. De meiden van OKK waren helemaal van hun apropo, want dit was onterecht en kon natuurlijk niet! We stonden nog net niet aan de scheidsrechtersstoel te schudden, maar erbij neerleggen was ook lastig. Helaas nam Dordrecht toen de overhand en won…

Derde set nog maar eens proberen om te winnen dan maar. We begonnen met een flinke achterstand en halverwege de set moest Michel ook nog eens naar zijn eigen wedstrijd toe, dus we hadden Judith aangewezen als coach. Maar die achterstand was niet voor lang. Een goede service-serie en we gingen van 22-14 naar 22-22. We juichten zo hard dat ze ons in Hardinxveld konden horen voor ons gevoel en speelden echt als een dijk, moet ook wel als je kijkt naar de naam van de sporthal :). 23-23… 24-23… Dordrecht had setpoint… En helaas, via het blok tipte Dordrecht uit. 25-23… Maar zeker een goede set, dus we waren bereid nu wel echt te winnen en er een 5-setter van te maken.

Vierde set ging van start en het liep allemaal niet echt zoals we wilden. De achterstand was te groot en lastig in te halen. Er zaten zeker nog mooie punten tussen, zoals een kneiterharde aanval van Tessa en een lange serviceserie van Rachel, maar winnen werd lastig. Met een 24-14 achterstand nog even alles geven wat we hadden, maar bij 25-20 was het toch echt klaar en ging de overwinning naar Dordrecht. Helaas, maar we waren niet ontevreden, want we stonden super lekker te spelen!!

Dan tot slot nog wat opvallende opmerkingen voor, tijdens of na de wedstrijd:

  • “Wat heb jij mooie schoenen zeg.” -> oftewel speelster Dordrecht tegen Lonneke (als je het je afvraagt welke schoenen het zijn, de lichtblauwe van de nieuwe collectie).
  • “Wow, dit is wel echt een lang team zeg.” -> tegenstander
  • “Huh, er staan twee dezelfde in het veld.” -> OKK, er zat een tweeling in het team van de tegenstander
  • “Ik kan voor die scheidsrechter beter nog een tweede bril kopen.” -> OKK
  • “Door mijn operatie ben ik nu wel langer, dus ik blokkeer ze er helemaal af.” -> Lotte
  • “Volgende week winnen we gewoon!!” -> OKK

Volgende week spelen we om 11:30 in de Wielewaal tegen Sliedrecht Sport MA1, waar publiek van harte welkom is, dus kom gezellig kijken!

Groetjes,
MA1