Tijdens de persconferentie afgelopen maandag hoorde we dat we helaas de aankomende drie weken geen publiek bij de wedstrijd mochten ontvangen. Hier baalde we flink van, maar gelijk werd er geopperd om voor een livestream te zorgen zodat we toch (digitaal) publiek bij de wedstrijd konden hebben! Zo gezegd zo gedaan, ging vrijdag de livestream om half 9 op het Youtube kanaal van Roy live. Dit bleek een succes, tijdens de wedstrijd hadden we op het hoogtepunt 48 streams tegelijkertijd en inmiddels is de livestream al meer dan 320 keer bekeken! Ook hebben we vanuit verschillende hoeken positieve reacties gekregen op de livestream. Zo is onder andere Jorinde gescout, maar ondanks de aangeboden transfersom van 15 trays liefmans wat wij best aantrekkelijk vonden, is er unaniem besloten om niet op dit aanbod in te gaan.

Daarnaast is ook de foyer de aankomende drie weken dicht, wat dus voor ons betekent geen drankje voor de wedstrijd en na de wedstrijd geen bitterganituur…. Wat later dan normaal verzamelden we in de kleedkamer en omdat we pas om acht uur de zaal in mochten hebben we nog even gezamenlijk naar de livestream van Heren 1 gekeken die in Sliedrecht moesten spelen.

Eindelijk mochten we dan de zaal in, na een goede warming up waren we er helemaal klaar voor om vol de strijd aan te gaan met onze tegenstander, Spirit dames 1.
We waren deze wedstrijd met 10 man, maar desondanks wel weer in een wat andere samenstelling/ opstelling dan normaal. Judith is helaas nog steeds geblesseerd en ook Arriëtte was niet in de gelegenheid om deze wedstrijd aanwezig te zijn. Hierdoor speelden, net zoals afgelopen week, Nienke als spelverdeler en Quinty als libero. Doordat een aantal uit het team niet helemaal fit waren voor de wedstrijd is Tessa uit Meisjes A1 gevraagd als extra passer loper.

 

Set 1
Hoewel we de eerste punten sterk van start gingen tegen Spirit verslapten we daarna compleet. Op alle fronten lieten we het liggen en lieten we niet zien wat we konden. Na een time-out van Roy waarin werd benadrukt dat als we de volgende set iets zouden willen doen, we er nu voor moesten zorgen dat we deze set goed zouden afsluiten. Het leek erop alsof er een knop omging en, hoewel het te laat in de set was,  knokten we ons terug in de wedstrijd. Mede door de scherpte van Lisanne aan het net! De set werd met 16-25 verloren.

Set 2
Tessa en Hanna stonden te trappelen om het veld op te komen en lieten zeker zien wat ze konden! Alles wat de vorige set niet lukte, ging nu stukken beter en zo kwamen we op een goede voorsprong. Er werd veel verdedigd en ook serverend gaven we nu veel druk. We stonden positief in het veld en Marjolein liet zien waarom ze zo’n goede diagonaal is. Zo wonnen we deze set met 25-18!


Set 3
Vol goede moed en gedreven om de lijn van set 2 door te zetten begonnen we aan deze set. Echter zorgde een paar servicefouten van onze kant, en goede servicedruk van de tegenstander er voor dat we al snel tegen een achterstand aankeken. Een time-out werd genomen en dit zorgde ervoor dat we allemaal weer met hetzelfde doel terug het veld in gingen, we zouden laten zien welk spel we in huis hadden.  Dit lukte en we lieten grotendeels het niveau van set 2 zien. Hierdoor kwamen we weer terug in de set, echter door een paar slordigheden van onze kant werd deze set met 18-25 gewonnen door Spirit.

 

Set 4
We waren het erover eens dat vol voor deze set zouden gaan om zo hopelijk een vijfde set af te dwingen.  Esther kwam het veld op Marjolein en na een paar punten kwam ook Merel het veld op. Het liep deze set niet zoals we wilde maar we waren vastberaden om niet zomaar op te geven. We hebben met elkaar de schouders eronder gezet en zijn voor elke bal gegaan, helaas was dit niet goed genoeg en hebben we met 20-25 deze set verloren en dus de wedstrijd met 1-3.

Na afloop van de wedstrijd hebben we onze scheidsrechter extra bedankt door middel van een doosje Merci, het was immers de week van de scheidsrechter! Wat wij overigens wel opvallend vonden is dat deze scheidsrechter twee jaar achterelkaar moet fluiten tijdens de week van scheidsrechter…

Overall was het zeker geen slechte wedstrijd. We hebben hard gevochten en het grootste gedeelte laten zien wat we konden. Nienke en Quinty deden het zeker niet slecht op hun nieuwe posities, maar zijn ook wel heel blij als de zo snel mogelijk weer naar hun vertrouwde plek kunnen! Daarnaast het debuut van Tessa, die tijdens de wedstrijd heel goed het veld op is gekomen en heeft laten zien wat ze allemaal in huis had. Ze was zeker een meerwaarde en we zijn met z’n alle dan ook heel trots op hoe ze het heeft gedaan!
Dit maal heeft Marjolein (voor de tweede keer!) het boek wel verdiend gewonnen! Daarnaast is zeker het vermelden waard dat Tessa tijdens haar debuut op plek 2 stond!

Aankomende week gaan we weer keihard trainen met onder andere een nieuwe 7 minute krachttraining, we zijn allemaal heel nieuwsgierig waar wat Roy voor ons in petto heeft! Dit alles om er zaterdag weer sterker en beter te staan! We reizen dan af naar het verre Oost-Souburg om te spelen tegen VVS.