Het was een mooie boule(s)

16 september, 2021
Dames 1 Teampagina
...

Na de 4 weken zomervakantie die van Roy hebben gekregen stonden we op 17 augustus weer fris, fit en fruitig in de Appelgaard. Klaar voor onze eerste training! Een aantal dames genoten nog van de welverdiende zomervakantie maar de rest stond alweer te trappelen om te mogen beginnen. Weer een beetje inkomen, rustig aan beginnen... Daar bestond onze eerste trainingsweek uit. De week erna sloten gelukkig de andere dames ook weer aan.

Onze eerste oefenpot stond gepland op 31 augustus. Waar onze voorbereiding nog maar net gestart was, ging die van Roy al een stuk terug de tijd in. Alle oefenpotjes regelen, teamboek uitwerken, teamuitjes plannen, noem maar op…

Jola Olympus DS1 stond als eerste voor ons. Na een onwennige eerste set, toch een nette 3-1 overwinning binnengesleept. Oud-trainer Dirk Sparidans zat op de tribune. Of hij nu voor ons kwam of voor zijn vriendin laten we maar in het midden. Donderdag weer getraind en het teamboek werd uitgebreid besproken.

Vrijdagavond 3 september stond er alweer een oefenwedstrijd op ons programma tegen Sliedrecht Sport. Voor Roy was deze wedstrijd misschien wel spannender dan voor ons. Slaapt hij vannacht op de bank of niet? Tegenover ons stond namelijk niemand minder dan Petra, de vrouw van Roy… Met de kinderen op de tribune die niet wisten voor wie ze nu eigenlijk waren, begonnen wij enthousiast aan deze wedstrijd. Met overtuigend spel wisten wij een 4-0 overwinning te behalen. De zoontjes van Roy en Petra waren tot de conclusie gekomen dat het slimmer was om oma aan te moedigen die naast ons speelde. Na de wedstrijd nog gezellig wat gedronken en over 11 uur zouden we elkaar weer zien bij de Wielewaal.

De volgende morgen, of eigenlijk dezelfde, stond iedereen weer klaar om op pad te gaan. Deze keer voor een vierkant, uhmm vierKAMP. WIK DS3, Benevia DS1 en Intermezzo DS1 waren onze concurrenten. Alle wedstrijden wisten wij met 2-0 te winnen en zo mochten wij onszelf de winnaar van dit vierkamp noemen. ‘’Snel’’ wat drinken (met langzame bediening) en gauw douchen, want de volgende activiteiten op onze ‘’teamdag’’ stond alweer gepland.

Met z’n allen gingen we op pad naar Happy Italy in Rotterdam, waar Roy online had gereseveerd voor 8 personen, maar in de beschrijving erbij had gezet: Maar ik kom niet met 8 personen… Roy was al op pad met z’n 11 dochters en mama Marjolein was de bus nog parkeren en zou zo ook nog aansluiten! Lekker (was het lekker Esther?) een pizza of pasta gegeten en door naar het echte avondprogramma. Al verschillende hints gekregen in voorgaande week, maar niemand wist waar we heen zouden gaan. Casual gekleed, 7 minuten lopen, we konden geen blessures oplopen en Roy dacht dat Hanna er goed in zou zijn… Hier moesten we het dus mee doen. Tijdens het eten heeft Roy ons toch maar verteld wat we zouden gaan doen, anders kreeg niemand een hap door haar keel van de spanning.

En zo gingen we op weg naar de Jeu de Boules-bar, Mooie Boules. Fanatieke potjes gespeeld (Jeu de Boules en tafeltennis), lekkere drankjes gedronken en veel gelachen. Op de meeste aparte manieren weer terug in de parkeergarage gekomen en zonder te betalen uitgereden. En zo sloten we deze ontzettend geslaagde teamdag af!

Donderdag 9 september weer een oefenwedstrijd op het programma, dit keer tegen Next Volley Dordrecht. Deze wisten we niet met 4-0, maar zelfs met 5-0 te winnen. Zaterdag, de verenigingsdag. Een aantal coachten ’s ochtends een team, gaven een clinic aan de cmv of floten een wedstrijd. Onze wedstrijd stond gepland om 16:00 en daarom hadden we alle tijd om hiervoor bij andere teams te kijken en aan te moedigen.

Sliedrecht Sport DS4 stond tegenover ons. Een team uit de promotieklasse dus we zouden extra ons best moeten gaan doen. We merkten tijdens de wedstrijd al gauw dat dit spelletje een stuk sneller ging dan we gewend waren van onze vorige tegenstanders. Dit resulteerde in een fikse achterstand in de eerste set. Mede door de goede service van JU-DITH wisten we ons terug te knokken naar 22-25. In de 2e en 3e set wisten we de winst naar ons toe te trekken. In set 4 gingen we gelijk op, maar verzwakten we wat aan het einde van de set. Dit leidde tot 18-24 achterstand. JU-DITH kwam weer aan service en dankzij haar 7 goede services zette ze ons weer op een voorsprong. Het werd nog even spannend, maar wij wisten aan het langste eind te trekken. Met 27-25 ging de 4e set naar ons! 3-1 winst op dit team uit de promotieklasse voelde toch wel heel erg lekker!

De laatste oefenwedstrijd stond dinsdag 14 september gepland. Met wat rommelig spel wisten we toch met 3-1 te winnen van Volley-Meerkerk DS3. De komende weken nog hard aan de bak op de trainingen en dan zijn wij na deze goede en uitgebreide voorbereiding helemaal klaar om voor ’t echie te gaan spelen!

Onze eerste competitiewedstrijd is op 25 september in Vlaardingen tegen Move4U DS1. We houden jullie op de hoogte via de verslagen op de website en via ons insta-account: okk70dames1. Hopelijk tot binnenkort op de tribune!!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.