ON FIRE

3 oktober, 2021
Dames 1 Teampagina
...

Een wedstrijd-vrij weekend voor dames 1. Dat betekent tijd over, en dus een goed moment om terug te kijken op de eerste wedstrijd van het seizoen!

Met een enorme bak motivatie gingen de dames 25 september richting Vlaardingen. En niet alleen met een bak motivatie, maar ook met een enóórme bak voorbereiding. Graag wijs ik u op het feit dat de dames al sinds maart (weer of geen weer) beachvolleyballen, dat ze een magere zomerstop van 4 weken hadden, en dat ze in de maand voorafgaand aan 25 september wel 8 (!!) oefenpotjes speelden.

Ondanks deze enorme voorbereiding, was er toch enige mate van spanning te voelen in de auto richting Move4U. Zou de voorbereiding beloond worden?

Wie de socials van dames 1 volgt (insta: @okk70dames1), weet dat het een interessante middag was, maar niet zozeer vanwege de wedstrijd. Na een denderende eerste set met een eindstand van 25-08 voor okk’70, begonnen de dames nietsvermoedend aan hun tweede set. Maar zij die hun reuk niet verloren aan corona afgelopen jaar, hadden het kunnen zien (uh ruiken) aankomen. Ze speelden nog geen 5 minuten, toen iedereen werd opgeschrikt door de foute service van Hanna. Niet omdat die nou zo afgrijselijk was, maar omdat het een oorverdovend alarm in gang zette. Even verdween hun genadeloze blik naar de tegenstander, en keken ze elkaar vragend aan. Is dit een oefening? Een enkeling stond al op het punt om boos te worden dat er een ontruimingsoefening was TIJDENS een wedstrijd, maar toen ze naar buiten liepen, kwam de aap uit de mouw: iemand vergat het tostiapparaat in de gaten te houden, waardoor de hele sporthal inmiddels naar verbrande tosti rook.

Hoewel het zonnetje heerlijk scheen, kon dames 1 niet echt genieten van deze gedwongen time-out. Ze wilden afmaken waar ze aan begonnen waren. ‘Want’, zo hadden ze vorig seizoen geleerd, ‘ligt de tegenstander al achterstevoren op de grond, dan hoef je ze alleen nog maar dood te stampen’. Er gingen 15 minuten voorbij, en de helft was er inmiddels bij gaan zitten. (Wat overigens een fout was, want één van de setters stond nog even op Jorinde’s hand bij het langslopen). Na een veel te lange 20 minuten, kwam er eindelijk iemand die wist hoe het alarm uit moest en konden ze de wedstrijd voortzetten.

Met een klein service-trauma voor Hanna rijker, stapten de teams het veld weer in. De details bespaar ik jullie, maar het werd een nette wedstrijd. Dames 1 hield service druk en maakte weinig fouten. Roy kon lekker op de bank blijven zitten, want ze hadden hem niet nodig. En dat maakte hem trots. Sommigen beweren zelfs gezien te hebben dat hij een traantje weg pinkte in set 4, maar dit is nog niet bevestigd.

Met de 4-0 winst nog in hun achterhoofd, kijkt dames 1 dit weekend vooruit naar de week die voor hen ligt. Volgende weekend spelen ze wel weer een wedstrijd. Zaterdag om 20u in Rotterdam. Wellicht iets te laat op de dag voor jullie om te komen kijken, maar niet getreurd: Sliedrecht Sport Dames 4 kan slecht tegen hun verlies, en vroeg om revanche. A.s. dinsdag worden de dames daarom wederom uitgedaagd door dit team. 19.30u in de Lockhorst. Be there! Wellicht houdt Roy het dit keer wel droog, maar met een beetje geluk kunnen jullie ook dit keer weer een traantje zien. Tot dan!