Vrijdag 19 november was het zover, de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen stond op het programma. Na al een eerdere oefenwedstrijd, was Volley Meerkerk dames 3 geen onbekende voor ons. Na een iets andere voorbereiding dan gewoonlijk, namelijk geen drankje vooraf in de kantine, was het tijd om het veld te betreden en te beginnen aan onze wedstrijdvoorbereiding.

 

De wedstrijd werd begonnen met erg sterk spel van onze kant. We hadden ongeveer alles wel op orde en konden veel punten maken. We waren overtuigd van onszelf en lieten ons beste niveau zien. Dit leidde uiteindelijk tot een setstand van maar liefst 25–09. Vol goede moed en zelfvertrouwen, gingen we de tweede set in.

 

Waar we de eerste set begonnen met sterk spel en vol overtuiging, liep dit in de tweede set wel even wat anders. We waren niet meer zo scherp en misten overtuiging en wil om te scoren en te winnen. Hierdoor liep Volley Meerkerk op ons uit. Na een achterstand van 13-3, wisten we terug te komen naar 16-16 maar uiteindelijk trok Volley Meerkerk aan het langste eind en wonnen zij met 22-25.

 

In set 3 waren we gebrand om alsnog met 3-1 te wedstrijd naar ons toe te trekken. We gingen het veld op met frustratie maar ook met de wil om te winnen. Helaas bleek dit niet genoeg te zien en liep Volley Meerkerk ook deze set weer op ons uit doordat wij veel fouten maakten en ons basisniveau niet konden behalen. Ook deze set werd gewonnen door Meerkerk met 22-25.

 

Nog een kans om het goed te maken in set 4. Iedereen zat vol met frustratie en wilde niets liever dan de set winnen. Doordat we zelf veel fouten maakten in de pass, konden we weinig punten maken en waren we niet fel genoeg tegenover onze tegenstander waardoor we weer tegen een achterstand aan liepen. Er werd zelfs gebruikt gemaakt van een dia om te passen maar niets leek te helpen en ook deze set werd verloren, met 19-25.

 

Na de wedstrijd was de afsluiting niet zoals gehoopt, maar hebben we er uiteindelijk in de kleedkamer alsnog een klein feestje van weten te maken met allerlei lekkers geregeld door Hanna en Marjolein.

 

Deze wedstrijd is er een om snel te vergeten maar is ook zeker een leermoment voor ons als team. Na redelijk wat gewonnen wedstrijden, maken we nu ook mee hoe het is om eens te verliezen. Hier worden we uiteindelijk allemaal beter door. Kort samengevat heeft deze wedstrijd niet het resultaat opgeleverd waar we op hoopten, dus… snel vergeten en op naar zaterdag tegen AVVA dames 1. Het belooft een spannende pot te worden tussen twee strijdlustige teams die vol voor de winst willen gaan. We hopen natuurlijk dit keer zelf de winst naar ons toe te slepen!!

 

Tenslotte willen we River Trotters bedanken voor het gebruik maken van de livestream, en natuurlijk het thuiszittende publiek voor de support, we hopen jullie snel weer op de tribunes te zien!