Afgelopen zaterdag, 16 april, was het zover. MA van OKK'70 mocht aantreden in de halve finale van het NOJK. Een prachtprestatie op zich: horen bij de beste 32 teams van Nederland.

In alle vroegte werd er koers gezet naar Gennep, waar alle wedstrijden gespeeld mochten worden. De meiden hadden er zin in: in ieder geval vier wedstrijden van twee sets spelen en bij de eerste of tweede plek zelfs nog een vijfde wedstrijd. 

Tijdens de eerste wedstrijd konden de Hardinxvelders goed tegenstand bieden tegen Next Volley Dordrecht. Het liep gelijk op, mede door de veelscorende Esther Klop. Op een lastige service van Next Volley had OKK nog geen antwoord in de vroegte en werd de set weggegeven. Ook de tweede set hadden de tegenstanders een stabiele service, waar OKK opnieuw geen antwoord op had. Al met al een mooi potje, maar wel verloren. 

Inmiddels waren de Hardinxveldse supporters aangekomen om de meiden de winst toe te juichen. En, dat lukte zeker. Kalinko (uit Den Haag) was ditmaal de tegenstander. Met mooie serviceseries van Judith Timmer, harde en geplaatste aanvallen van Emma Brieffies kwamen de jonge gemakkelijk op voorsprong. De 14-jarige Anna Nederveen trad ook nog binnen de lijnen van het veld tijdens de wedstrijd. 
Beide sets werden gewonnen door de Hardinxvelders.

Na een lunch in de zon en een kleine wandeling mochten de groenes opnieuw aantreden, ditmaal tegen de zuiderburen uit Werkendam: Voltena MA.
Leuk om te vermelden: beide teams worden gesponsord door dezelfde sponsor: Nederveen Opleidingen en Trainingen. 
Met onder andere de enthousiast sterkpassende Rachel Klop werd de wedstrijd weer gestart.
In deze wedstrijd werd opnieuw een gelijke start laten zien bij beide sets. Helaas was het met de slim geplaatste balletjes van Noëlle Alblas net niet genoeg om er van door te gaan met de winst.

In de vierde en laatste wedstrijd van het NOJK werd de laatste energie gegeven. Met prachtige serviceseries van Lotte de Bruin en goed passend werk van Jeanet van Willigen werd in beide sets boven de 20 punten gescoord. De jongste telg van het stel, Maartje Brieffies (13), liet met haar lengte zien dat blokkeren in de familie ziet, maar ook dat mocht helaas niet meer baten. 

Al met al, een prachtige stunt zo op het NK. Als vereniging zijn we super trots op deze jonge meiden!  Hopelijk volgend jaar weer?!