Vrijdagavond 22 april mocht het eerste damesteam aantreden tegen Voleco/VC Krimpen dames 3 in sporthal de Boog. Op papier beloofde het een relatief eenvoudige wedstrijd te worden, nadat in de eerste helft van het seizoen in eigen huis met 4-0 werd gewonnen.

 

Op vrijdagavond een uitwedstrijd is natuurlijk wel even iets anders, dus het vinden van de goede sporthal is dan ook wel een uitdaging. Terwijl er op het gemakje een bakkie thee werd gedronken, kwam ineens het besef dat het wel erg lang duurde voordat de rest van het team arriveerde. Met plastic bekertjes, waarin de thee uit sporthal de Drie Maenen was overgegoten, kwamen de meiden (ik noem geen namen) de sporthal binnenrennen alsof ze net de marathon hadden gelopen. In een recordtijd omgekleed en precies op tijd in de zaal om warm te gaan lopen.

 

Na een fanatieke warming-up en lekkere ingeslagen balletjes klonk het eerste fluitsignaal. Met een volleybalveld vol groene shirtjes begon de wedstrijd. Er werd steady begonnen aan de wedstrijd en er werd makkelijk gescoord door de aanvalsters. Na een goede beginfase van de wedstrijd moest Merel de zaal helaas verlaten, nadat een venijnige enkelblessure werd opgelopen. Het spel werd gelukkig goed hervat en de eerst set werd gewonnen met 25-14.

 

In set nummer 2 werd de stabiele lijn in het spel doorgezet. De volleybalsters van Voleco deden hun stinkende best om maar enigszins in de wedstrijd te komen. Maar door de geweldige serviceserie van Lisanne, van maar liefst 14 punten, de snelle verdediging van Judith in het voor- en achterveld onder de goede aanmoediging van coach Roy, had Voleco geen schijn van kans. De set werd eenvoudig gewonnen met 25-8. Ook in de derde set werd het goede spel doorgezet en door prachtige passes van Rachel wisten we ook deze set binnen te slepen met 25-14. Jorinde wilde deze set graag nog één puntje langer doorspelen, nadat zij na het 25e punt de ‘ÉÉN, ÉÉN, ÉÉN’ nogmaals inzette. ‘’Ik bedoelde gewoon nog één set hierna’’, aldus Jorinde. Sorry Jorinde, we geloven dat nog steeds niet helemaal…

 

In set 4 kregen we een serviceserie van Voleco om de oren en werd er begonnen met een 0-5 achterstand. We wisten ons eigen spelletje te hervatten en de punten werd weer gemakkelijk gemaakt door Esther en Jorinde. Dit was meer dan genoeg om de winst met 4-0 naar ons toe te trekken.

 

Na de wedstrijd nog even een drankje gedaan en HET boek werd terecht gewonnen door Esther, die de afgelopen weken de ballen er belachelijk hard in staat te rammen. Dinsdag weer volle bak trainen, donderdag 28 april een competitiewedstrijd tegen Volley2B en zaterdag 30 april gaan we weer verder aan onze strijd om de beker! Ditmaal in sporthal de Basis in Sliedrecht om 11:45. Zien we jullie daar? Tot dan!