Vandaag 5 oktober staat de derby van de lage landen op het programma; Sliedrecht Sport - Okk 70!

Om 8:15 verzamelen bij Sporthal De Wielewaal om gezamenlijk af te “reizen” naar sporthal De Basis in Sliedrecht.

Het fluitsignaal voor de eerste set was om 9:00. We starten met Dian, Indira, Manon, Marit, Ryvana en Linsey in de basis.
Na een wat moeizame start weten we de opgelopen achterstand in te halen. De coach van Sliedrecht sport vraagt in de 15e minuut een time out aan om de opmars van Okk 70 te kunnen stuiten. Dit lukt helaas en we verliezen de eerste set met 25 - 15.

In de 2e set staan in de basis opstelling Anna, Maartje, Whitney, Linsey, Indira en Marit. Tot aan de eerste time out, wederom aangevraagd door de coach van Sliedrecht Sport, bij een stand van 7 - 7 zijn de teams aan elkaar gewaagd. In eerste instantie lijkt dit weer een positief effect te hebben voor Sliedrecht Sport, we lopen tegen een achterstand aan van 16 - 12. Hierna volgen er mooie en spannende rally's tussen de teams. De spanning is ook voelbaar op de tribune en we naderen de tegenpartij op 1 punt verschil; 24 - 23. Weer probeert de coach van Sliedrecht Sport het ritme van ons te doorbreken. Maar dit keer zonder positief resultaat. We weten deze set te winnen met 24 - 26!

In de volgende opstelling beginnen we aan de 3e set: Ryvana, Whitney, Manon, Dian, Maartje en Anna. Ook hier gaat het in 1e instantie gelijk op, tot aan de stand 8 - 8. Hierna lijken we de concentratie wat te verliezen en komen we op een kleine achterstand te staan,    16 - 15. Onze coach roept ons bij elkaar om het team weer op scherp te zetten.  Met veel enthousiasme vervolgen we de 3e set en weten we de achterstand om te zetten in een nipte voorsprong . Op professionele wijze maken we uiteindelijk deze set af, met op het scorebord de cijfers 27 - 29.

Dan staan we toch 2 - 1 in sets voor op het toch altijd wat sterker ingeschatte Sliedrecht Sport! Gaan we dan voor een verrassing zorgen?

Op naar de 4e set met in de basis Indira, Ryvana, Manon, Linsey, Maartje en Marit. We beginnen sterk en lopen uit naar de stand 1 - 5. We weten de voorsprong te behouden tot 6 - 10. Daarna wordt Sliedrecht Sport sterker en lopen we tegen een achterstand aan 14 - 11.  Onze coach onderbreekt de set om de opmars van de tegenpartij te kunnen keren.  We stappen weer binnen de lijnen en weten op gelijke hoogte te komen; 14 - 14. Hierna begint er een kat en muis spel tussen de beide coaches. Time outs en wissels volgen zich in rap tempo op. Er volgt een spannend slotstuk van de 4 e set. Het publiek leeft enorm mee met de teams. Het is uiteindelijk Sliedrecht Sport die de 4e set weet te winnen met 25 - 22.

Dat brengt de stand op 2 - 2. Er volgt dus een beslissende 5e set.
De coaches proberen hun teams op te peppen voor deze laatste set. We starten deze set met Whitney, Maartje, Linsey, Anna, Marit en Dian in de basis.
De spanning is voelbaar in het veld en op de tribune. Tot de stand van 8 - 7 gaat het gelijk op. Er volgen wissels in beide teams waarna de tegenstander weet uit te lopen tot 13 - 7. We zetten nogmaals onze schouders eronder en weten de achterstand terug te brengen naar 13 - 12. Dit was helaas niet voldoende en we verliezen de beslissende set met 15 - 12.

Ondanks het verlies kijken we terug op een geslaagde wedstrijd. Al waren we dicht bij een verrassing.