Afgelopen zaterdag 19 oktober was het eindelijk weer zo ver; de bekerwedstrijden. We waren ingeschreven voor de bekerwedstrijden met de B, maar het team bestond voor een groot deel uit MA1. Uit MA1 deden Judith, Rachel, Esther, Emma, Jeanet en Lotte mee. Verder gingen Jalissa, Noëlle en Lieke mee. De coach was deze keer Jan Klop. Bij de tweede wedstrijd kon Ariëtte ook gezellig coachen.

Toen we de sporthal binnenkwamen, zagen we onze tegenstanders tegen elkaar spelen: Next Volley en Spirit. We schatten onze kansen in en waren vastbesloten eens wat te laten horen van onszelf. Het was namelijk erg stil in de sporthal.

Nadat we hadden omgekleed en wat ingespeeld, kon onze eerste wedstrijd beginnen. Deze wedstrijd was tegen Spirit. We merkten al snel dat we van deze tegenstander konden winnen, maar toch begonnen we erg rommelig te spelen. Toen Judith er na een paar punten helaas uit moest door haar enkel, ging Esther spelverdelen. Dit ging goed, maar het was natuurlijk best wennen. We maakten alsnog best veel fouten, maar bleven toch een grote voorsprong houden. Uiteindelijk wonnen we de eerste set en waren we natuurlijk vastbesloten om de tweede set ook te winnen. Deze set ging iets beter, maar werd ook rommelig gespeeld. We wonnen deze tweede set ook en zo was Spirit afgevallen in de bekercompetitie.

We kregen te horen van een man van Next Volley dat we door waren, omdat de eerste twee van de poule door waren. We waren natuurlijk heel blij, maar wilden alsnog winnen van Next Volley. Voor sommigen van ons werd dit al de derde keer tegen Next Volley en nog nooit hadden we ze verslagen. We waren dus vastbesloten Next Volley te verslaan.

We begonnen erg enthousiast aan de twee sets tegen Next Volley. Judith kon ook weer spelverdelen en iedereen had er zin in. We speelden heel goed, maar Next Volley was ook erg goed. Na een spannende set met veel lange rally’s wonnen we de eerste set. De tweede set was onze energie erg gedaald en waren er lastige serves die we niet onder controle kregen. We hadden een flinke achterstand, die we aan het einde van de set nog een beetje hebben ingehaald. Toch won Next Volley deze set. Dit maakte de wedstrijd tot een eindstand van 1-1.

Uiteindelijk bleek dat alleen de nummer één van de poule door was. Dat was erg balen, want Next Volley had 7 pluspunten meer, dus wij vielen helaas af. We waren erg teleurgesteld en misschien zelfs een beetje boos, maar ergens ook blij dat we gelijk hadden gespeeld tegen Dordrecht.

Helaas dus niet door naar de volgende ronde van de bekerwedstrijd, maar we hebben deze dag wel weer veel geleerd en lekker gevolleybald.

Groetjes!