Hierbij ook een verslagje van CMV5-3. Er zijn ondertussen al 4 wedstrijden gespeeld. De totaal score staat op dit moment op 18. We staan nu al 3 weken op rij boven aan in de competitie en wij zijn ook zeker niet van plan om dit af te laten pakken door Next Volley Dordrecht.

Zaterdag 02-11-2019 hadden wij om 09:00 een wedstrijd in Papendrecht. We hadden nog niet eerder tegen Flits gespeeld en het was dus de vraag hoe zij zouden spelen. De vrijdag voor de wedstrijd hadden wij getraind op het gecontroleerd spelen van de bal. Sara kwam hierbij met het idee dat volleyballen een soort dansen is met de bal. Een stapje naar voren, cha cha cha, een stapje naar links, cha cha cha en zo door.

Toen wij in de zaal kwamen was de tegenstander nog niet aanwezig. Toch begonnen we maar met het inspelen. Langzaam kwam ook de tegenstander al de zaal in druppelen. Nu was het nog wachten op de scheidsrechter en dan konden we beginnen.

Ons motto als team is de laatste tijd ‘feestje bouwen.’ Hiermee wordt bedoelt dat de meiden plezier moeten maken en veel moeten roepen en je laten horen. De eerste paar wedstrijden heeft het al goed uitgepakt en ook dit keer gingen we ermee aan de slag. De eerste set ging eigenlijk heel goed. Alles ging gewoon vanzelf en al snel werd de tegenstander weggevaagd en wonnen de eerste 25-14.

De tweede set was eigenlijk een beetje van hetzelfde, alleen begonnen we wel lichtjes achter. Nadat wij ons spelletje weer hadden gevonden ging het weer beter. Een aantal mooie blokjes, en een aantal aanvalletjes en toen was deze set ook weer voorbij. De eindstand was uiteindelijk 25-17.

De derde set viel aan het begin heel zwaar en we konden onze draai in eerst instantie niet goed vinden. Toch wisten wij het goed te maken en kwamen we weer sterk terug. Doordat wij niet opgaven en gewoon een feestje bleven bouwen kregen wij de smaak weer te pakken en wonnen we met 25-20.

Ook wilden we de vierde set pakken, want we kwamen daar niet voor half werk, maar voor de volle punten. De eerste 9 punten waren zo binnen. Gewoon serveren en de bal kwam niet meer terug. Toch moesten we met zijn allen scherp blijven voor als de bal terug zou komen. Zo gezegd, zo gedaan. Nog meer ballen in 3 keer gespeeld, nog meer blokjes en aanvallen en de tegenstander kon geen antwoord meer geven op onze gespeelde ballen. Doordat het publiek van Flits zag dat de kinderen het moeilijk hadden gingen ze maar mee schreeuwen, dat was een beetje irritant, maar wat doe je er tegen. In eerst instantie was het doel om de tegenstander onder de 10 punten te laten eindigen deze set. Helaas is dat niet gelukt, omdat ze net iets te vaak in drie keer speelden. Toch wisten we ook deze set te pakken en wonnen we deze set met 25-16.

Deze winst betekende voor ons een vierde wedstrijd ongeslagen te winnen. Nou niet helemaal ongeslagen aangezien we bij 2 wedstrijden de eerst set lieten liggen, maar wel alle wedstrijden met 4 of meer punten naar huis gingen. Zaterdag 9 november gaan wij weer een feestje bouwen in de Wielewaal. Dit keer moeten we tegen Next Volley en als we kampioen willen worden, zouden we deze wedstrijd moeten winnen. Komen jullie ook een feestje bouwen in de Wielewaal.

 

Groetjes,

CMV5-3