Goed op dreef

26 oktober, 2021
Meisjes C1 Teampagina
...

In de afgelopen weken heeft meisjes een aantal goede wedstrijden laten zien. Met twee nieuwe trainers voor de groep, Bertijn de Ruijter en Leon van Houwelingen, liggen er voor het team nieuwe kansen in een nieuw seizoen. De eerste trainingen bestonden uit het neerzetten van de tactiek en het maken van afspraken. Dit konden we mooi uitproberen op de verenigingsdag tegen Jongen C. Er is zeker nog training nodig, maar de jongens wisten niet van ons te winnen. Het werd uiteindelijk 3-1. Dit gaf een goed gevoel en moed voor de competitie.

Na een gewonnen oefenpotje tegen Jongens C op de verenigingsdag wachtte op 18 september de eerste officiële wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Aan deze wedstrijd hebben we een goed gevoel over gehouden. Met gemak werden de Sliedrechters op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Qua aantal punten was de stand 100-44. De organisatie stond goed, hier was ook veel op getraind. De gewenste seizoenstart was binnen. Dit bleek ook een week later, toen we op bezoek gingen in Ameide bij AVVA. Zelfs met een paar niet helemaal fitte spelers werd ook AVVA met 0-4 (63-100) aan de kant gezet. Er waren duidelijke afspraken binnen het team. Hiernaast legden we ook een goede aanvals- en servicedruk op de tegenstander. Hier had de tegenstander, die wel zeker beter speelde dan Sliedrecht, duidelijk moeite mee. Met deze perfecte score waren wij ook uiteraard koploper in de competitie.

Hierna volgde er voor ons een periode van drie weken waarin er geen wedstrijden op het programma stond. Dit was ergens jammer, maar het gaf ons wel veel tijd om ons voor te bereiden op de uitwedstrijd op 16 oktober tegen VC WIK. Zij stonden tweede, met maar één punt minder dan wij. De trainingen waren vooral gericht op de aanval, hier lag voor ons zeker nog een punt om te verbeteren. Helaas moesten Quirine en Annemijn deze wedstrijd afzeggen, maar er was waardige vervanging in de personen van Ilze, Alisha en Mirthe. Het werd een intensieve wedstrijd. We waren heel erg gewaagd aan WIK. Door een goede aanvalsdruk wonnen we de eerste set met 17-25. De tweede set vielen we helaas wat terug. WIK kwam in zijn spelletje en won de set met 25-17. De focus kwam in de derde set gelukkig weer terug. Met een aantal goede services wonnen we de set met 18-25. Vanaf de vierde set werd het echt pas echt een gekkenhuis. De set ging extreem gelijk op. Er werden een aantal felle duels aan het net uitgevochten. Helaas verloren we de set met 25-21. Dit was erg jammer, maar gelukkig lieten we niet de koppies hangen. Vol fanatisme gingen we de vijfde set in. Iedereen gaf nog één keer alles wat we in huis hadden. WIK was hier zeker van onder de indruk, met als resultaat dat de vijfde set met 7-15 werd gewonnen. Op karakter hebben we dus direct een punt kunnen uitlopen op de nummer twee in de competitie

Met een goed humeur gingen we de herfstvakantie in. Aan het eind van de vakantie, op 23 oktober, stond er een thuiswedstrijd tegen AVVA op de planning. De uitwedstrijd hadden we met 4-0 gewonnen, dus vol vertrouwen gingen we de wedstrijd in. Na een wat weifelend begin werd de eerste set met 25-14 gewonnen. Het bleek de opmaat voor de derde 4-0 overwinning. Zowel de tweede als de derde set eindigden in 25-11. Er werd continu een aanvals- en servicedruk bij de tegenstander gelegd, en hier hadden ze duidelijk moeite mee. Daarnaast groeit ons team zelf ook in de eigen organisatie. Er werden ballen van de grond en uit het net gehaald. Leon had er in de derde set zelfs een buiging voor over. In de vierde set was de scherpte een beetje weg, en kwam AVVA in hun spelletje. Gelukkig wonnen we de set alsnog met 25-16.

Zo staat meisjes C na 4 wedstrijden op de eerste plaats in de competitie met 18 punten uit 4 wedstrijden. Op heren 6 na zijn we nu de enige koplopers binnen de vereniging. Vol vertrouwen kijken we naar de wedstrijd die nog voor ons liggen.