Het seizoen is nog niet eens ten einde, maar nu al is de selectie en staf rond voor het seizoen 2022/2023. Grote wijzigingen zijn er niet, behalve een kwaliteitsslag in de passing en meer ruimte voor jong talent. Daarnaast wordt ook het tweede damesteam komend seizoen gebruikt in de “grootste” plannen van de Hardinxveldse volleybalclub.

Allereerst de namen. Jeugdspelers Emma Brieffies en Lotte de Bruin worden definitief toegevoegd aan de hoofdmacht. Dit seizoen trainden zij al vol mee en speelden zij om toerbeurt mee met de wedstrijden. Zij gaan op het midden de strijd aan met Jorinde Meijer, die op haar beurt weer volop in de belangstelling stond van andere clubs. Ook op de libero-positie een nieuwe naam. Amber Michielse komt over van streekgenoot Flits uit Papendrecht. Met haar in het “andere shirt” komt een ervaren passer binnen de selectie die leiding gaat geven aan de pass-lijn en veldverdediging.

Haar mede passers (en lopers) zijn Hanna Timmer, Rachel Klop en Tessa Verhoeven. Alle drie bekende gezichten. Ook aan de rechterkant zijn er geen wijzigingen te melden. Judith Timmer en Arriette de Jong verzorgen de spelverdeling. De diagonalen zijn nog altijd de oudste, Marjolein Verheul-Versluis, en de jongste, Esther Klop, van de selectie.

Ook gebleven is trainer/coach Roy Kroon, die alweer zijn derde seizoen in gaat bij OKK ’70.

Onder zijn leiding is het team gegroeid naar de bovenste regionen in de eerste klasse en zijn de jonge Hardinxveldse meiden op alle fronten beter geworden. Op dit moment strijden zij zelfs nog om het kampioenschap en dus mogelijk ook promotie. Met dat in het achterhoofd is de technische staf ook uitgebreid. Ronald Lacroes wordt (assistent)trainer van zowel Dames 1 als van Dames 2, waardoor er op gebied van motorische en technische ontwikkeling weer een nieuwe slag geslagen kan worden. Ronald is een echte opleider met een eigen volleybalschool (Be Better Training) en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het volleybal.

Dat OKK ’70 op gebied van jeugd opleiden flink aan de weg timmert is wel te merken aan het “toevoegen” van dames 2 aan de opleidingsstructuur van de club. Dames 2 wordt gevuld met talentvolle speelsters die op termijn de stap naar het eerste kunnen maken. In dit team komen dan ook Merel den Hertog, Lisanne Cluistra en Quinty Verbaan te spelen, die vorig seizoen voor dames 1 uitkwamen. Minimaal 1 keer per week wordt er dan ook gezamenlijk getraind en biedt het ruimte aan meiden uit de jeugd om hier gedurende het seizoen bij aan te haken.

Al met al mooie ontwikkelingen binnen de dameslijn van OKK ’70, waar ook steeds vaker vanuit de regio naar gekeken wordt. Op naar de promotieklasse!